Πώς θα χάσετε τα περιττά κιλά του καλοκαιριού;

Πώς θα χάσετε τα περιττά κιλά του καλοκαιριού Πώς θα χάσετε τα περιττά κιλά του καλοκαιριού;

Αποφύγετε αυστηρές δίαιτες, τρώτε καλό πρωινό, μικρά και συχνά γεύματα και πίνετε πολύ νερό! Λίγες από τις αναλυτικές οδηγίες που μας δίνει το ενδιαφέρον άρθρο για σωστή, υγιεινή και αποτελεσματική φθινοπωρινή δίαιτα.

1. Αποφύγετε κάθε είδους δίαιτα η οποία α) υπόσχεται γρήγορη απώλεια βάρους β) αποτελεί αυστηρά υποθερμιδικό και μη ισορροπημένο πρόγραμμα. γ) επιτρέπει την κατανάλωση τροφών πχ κρέατος σε απεριόριστες ποσότητες. δ) απαγορεύει την κατανάλωση τροφών όπως π.χ τα δημητριακά και τα προϊόντα αυτών.

2. Άτομα που επιδιώκουν τη γρήγορη απώλεια κιλών : 1) στερούνται βασικά θρεπτικά συστατικά και μπορούν εύκολα να οδηγηθούν σε διαταραχές όπως η βουλιμία και η ανορεξία και 2) δεν μαθαίνουν να τρώνε σωστά και να επιλέγουν την τροφή τους.

3. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ένα πλήρες πρωινό γεύμα. Προτιμήστε για το πρωινό σας ένα συνδυασμό γαλακτοκομικών προϊόντων, δημητριακών και φρούτων, ικανό να σας δώσει ενέργεια και δύναμη για το ξεκίνημα της ημέρας.

4. Μην ξεχνάτε να πίνετε επαρκείς ποσότητες νερού, κατά μέσο όρο 8 ποτήρια την ημέρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Αποφύγετε την ταυτόχρονη κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού με φαγητό, διότι επιβραδύνεται η διαδικασία της πέψης.

5. Φροντίστε ώστε να έχετε 3 κύρια γεύματα και δύο μικρογεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και όχι ένα μόνο γεύμα στο τέλος της ημέρας. Μικρογεύματα χαμηλά σε θερμιδική αξία αποτελούν τα φρούτα, τα λαχανικά και σε μικρές ποσότητες οι ξηροί καρποί.

6. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρέσκες ωμές και φυσικές τροφές όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά και ξηρούς καρπούς. Είναι τροφές που περιέχουν υψηλά ποσά βιταμινών μετάλλων και ιχνοστοιχείων, που λειτουργούν ευεργετικά στην τόνωση του οργανισμού.

7. Αποφύγετε την υπερκατανάλωση γλυκισμάτων και παγωτών. Μπορείτε να καλύψετε την επιθυμία σας για γλυκιά γεύση μέσω της κατανάλωσης αποξηραμένων φρούτων (δαμάσκηνα – βερίκοκα – σύκα) ή λουκουμιών – μπουκίτσες.

8. Επιλέξτε τροφές από όλες τις ομάδες τροφίμων σύμφωνα με την πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής.

9. Δώστε έμφαση στη σωματική δραστηριότητα (περπάτημα, κολύμπι, ποδήλατο).

10. Να συνοδεύετε τα κύρια γεύματά σας με σαλάτα από διάφορα λαχανικά εποχής σε ωμή μορφή και να προσθέτετε μικρή ποσότητα ελαιόλαδου.

11. Μασάτε αργά και καλά την τροφή σας ώστε να ενεργοποιήσετε το αντανακλαστικό του κορεσμού.

 

Διαβάστε επίσης