Τακτική άσκηση, το κλειδί για πιο «ζωηρό» σώμα

Τακτική άσκηση, το κλειδί για σώμα σε φόρμα Τακτική άσκηση, το κλειδί για πιο "ζωηρό" σώμα

Βρείτε το χρόνο για 20 λεπτά άσκησης κάθε δεύτερη μέρα. Δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε κάποιο άθλημα, το ζητούμενο είναι να γίνετε γενικά πιο δραστήριοι, να παρακινήσετε τους εαυτούς σας και να γίνετε πιο «ζωηροί».

Αν γυμνάζεστε σε τακτική βάση βοηθάτε στο να διατηρήσετε το δέρμα και τους μυς σας τεντωμένους  και την κυκλοφορία να εκτελείται βέλτιστα. Οι μυες σας αποτελούν τους «φούρνους» σας – όταν τους χρησιμοποιείτε, καίνε την ενέργεια!

Τακτική άσκηση, το κλειδί για πιο Προσπαθήστε να κάνετε αεροβική γυμναστική για 20 λεπτά κάθε δεύτερη μέρα. Παρακάτω θα βρείτε μερικές προτάσεις.

Ένας γρήγορος περίπατος, η ποδηλασία ή το κολύμπι αποτελούν έξοχα είδη αεροβικής γυμναστικής.

Μελετήστε την περίπτωση να επενδύσετε σε ένα ποδήλατο γυμναστικής ή σε ένα κωπηλατικό μηχάνημα και γυμναστείτε στην άνεση του σπιτιού σας ακούγοντας την αγαπημένη σας μουσική.

Ξεκινήστε κάποιο άθλημα ως χόμπι, το οποίο απαιτεί κανονική προπόνηση όπως η ξιφασκία, η αναρρίχηση βράχων, η ιππασία ή τα μαθήματα χορού.

Πηγαίνετε για κολύμπι με τους φίλους ή την οικογένειά σας και σταθερά ορίστε μια απόσταση.

Πάντα να κάνετε διατατικές ασκήσεις για 10 λεπτά πριν την γυμναστική για να προλάβετε την περίπτωση τραυματισμού των μυών ή των συνδέσμων.

Τακτική άσκηση, το κλειδί για πιο Για αυτούς που κάνουν πίσω στη σκέψη της παραδοσιακής άσκησης, υπάρχουν εναλλακτικές που θα βοηθήσουν το σώμα τους να κάψει ενέργεια. Μετατρέψτε τον ελεύθερο χρόνο σας σε περιόδους ενημερότητας για τον οργανισμό σας.

Πηγαίνετε με το ποδήλατο στο περίπτερο για την Κυριακάτικη εφημερίδα αντί με το αυτοκίνητο.

Τα Σαββατοκύριακα, μπορείτε να πηγαίνετε για μεγάλες πεζοπορίες. Στην αρχή κάντε το ως περίπατο και σιγά σιγά αποκτήστε ένα τακτικό ρυθμό.

Τεντώστε και λυγιστέ τους μυς των μηρών, των γαμπών και των γλουτών, καθώς δουλεύετε στον υπολογιστή σας ή καθώς παρακολουθείτε τηλεόραση.

Χρησιμοποιήστε τις σκάλες του σπιτιού σας. Ανεβοκατεβείτε τις σκάλες με ρυθμό για τρεις – τέσσερις φορές, αρκετές φορές μέσα στην ημέρα.

Όταν χρησιμοποιείτε το λεωφορείο, κατεβείτε μια στάση νωρίτερα.

Αν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε ένα σθεναρό πρόγραμμα γυμναστικής, είναι πάντα αξιοσύστατο να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας.

Info:
Πηγή:
Herbalcreations.gr

Διαβάστε επίσης