Μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπο και τα μαλλιά

Μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπο και τα μαλλιά Μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπο και τα μαλλιά

Οι μάσκες ομορφιάς, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα περιποίηση του προσώπου και των μαλλιών, έχουν το ιδιαίτερο πλεονέκτημα να προσφέρουν γρήγορα τις ευεργετικές τους ιδιότητες, σκοπός για τον οποίο προορίζονται. Το γεγονός αυτό, τις έχει κατατάξει στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα ομορφιάς των περισσότερων γυναικών και όχι μόνο.

Χάρη στην αυξημένη περιεκτικότητα τους σε δραστικά συστατικά για να χαρίζουν άμεση και εντατική φροντίδα, η ιδέα για τη δημιουργία τους ξεκίνησε από τις γνωστές, εδώ και χιλιετίες, κομπρέσες. Δημιουργώντας ένα πιο παχύ στρώμα στην επιδερμίδα ή στα μαλλιά, ανάλογα με το «στόχο» τους, βοηθούν να επιτύχουμε μια πιο εντατική και βαθιά περιποίηση.

Μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπο και τα μαλλιάΓια το πρόσωπο

Άλλοτε ενταγμένες στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα φροντίδας του προσώπου και άλλοτε εφαρμοζόμενες εκτάκτως, όποτε κρίνεται απαραίτητη η συμβολή τους, οι μάσκες προσώπου θα μπορούσαν να χωριστούν, σύμφωνα με τη δράση τους, σε:

Μάσκες καθαρισμού, οι οποίες λειτουργούν σε συνεργεία με τα υπόλοιπα προϊόντα καθημερινού καθαρισμού της επιδερμίδας, επιτυγχάνοντας το βαθύτερο καθαρισμό της.
Χάρη στην εφαρμογή τους μία-δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας, απομακρύνουν τη σκόνη, το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα που φράζουν τους πόρους, μειώνουν τα αντιαισθητικά μαύρα στίγματα και συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της ακμής.

Μάσκες απολέπισης, για την απαλότερη απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων που συσσωρεύονται στην επιφάνεια του δέρματος, όταν έχουμε να κάνουμε με ευαίσθητες επιδερμίδες που ερεθίζονται με τη συνηθισμένη μηχανική απολέπιση. Απλώνονται ομοιόμορφα σε όλο το πρόσωπο, όχι κοντά στα μάτια, και αφού στεγνώσουν, αφαιρούνται σαν αυτοκόλλητο, παρασύροντας μαζί τους νεκρά κύτταρα, σκόνη και σμήγμα.

Μάσκες ενυδάτωσης, για την άμεση ανακούφιση από την έλλειψη υγρασίας στο δέρμα, την επαναφορά της απαλότητας, της ελαστικότητας και της λείας υφής στις πιο ξηρές ή αφυδατωμένες επιδερμίδες.

Ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας, μπορεί να χρησιμοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, μία φορά την εβδομάδα ή κάθε δέκα ημέρες, στις επιδερμίδες με τάση για ξηρότητα, ενισχύοντας τη δράση των καθημερινών προϊόντων ενυδάτωσης, ή σε περιόδους όπου το δέρμα αφυδατώνεται έντονα, όπως τους καλοκαιρινούς μήνες, σε συνδυασμό με τον ήλιο και τη θάλασσα, ή το χειμώνα που το πολύ κρύο μειώνει τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας.

Μάσκες ομορφιάς για το πρόσωπο και τα μαλλιάΜάσκες με αντιρυτιδική και συσφικτική δράση, για τη λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, την τόνωση του προφίλ του προσώπου, πριν από μια σημαντική έξοδο ή σε εβδομαδιαία βάση για την καλύτερη αντιμετώπιση, αλλά και πρόληψη των σημείων γήρανσης και κούρασης ύστερα από μια κοπιαστική ημέρα ή πριν από μια σημαντική εμφάνιση.

Μάσκες λάμψης, για τη γρήγορη βελτίωση της όψης του προσώπου. Οι συγκεκριμένες μάσκες έχουν σύνθεση που περιέχει συστατικά απ’ όλες τις προηγούμενες μάσκες που αναφέραμε, εκτός από τις μάσκες καθαρισμού, και χαρίζουν στην επιδερμίδα λεία και απαλή υφή, λάμψη και φωτεινότητα, μειώνουν την ανάγλυφη υφή των γραμμών και των ρυτίδων. Είναι από τις μάσκες που δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται καθημερινά.

Μάσκες ματιών, για την ανακούφιση τους από το πρήξιμο, τις «σακούλες», τους μαύρους κύκλους και τις ρυτίδες στην περιοχή των ματιών, στην οποία, τις περισσότερες φορές, αντενδείκνυται η χρήση άλλων μασκών περιποίησης. Εφαρμόζονται με τη μορφή αυτοκόλλητων ταινιών και θυμίζουν αρκετά τις γνωστές μας κομπρέσες.

Για τα μαλλιά

Πολύτιμες και με αποτελέσματα θεαματικά, οι μάσκες μαλλιών έχουν αναδειχθεί σε σύμμαχο της υγείας και της λαμπερής εμφάνισης των μαλλιών. Μπορεί να εφαρμοστούν στο σπίτι από κάθε γυναίκα ή στο κομμωτήριο για τις περιπτώσεις που τα μαλλιά χρειάζονται ακόμα πιο εντατική φροντίδα. Ανάλογα με τις ανάγκες σας, δεν έχετε παρά να επιλέξετε την κατάλληλη ανάμεσα στις:

Μάσκες τροφής και ενυδάτωσης. Προορίζονται για τους περισσότερους τύπους μαλλιών, ενισχύουν τη δράση του κοντίσιονερ και βελτιώνουν την υφή και τη λαμπερή όψη των μαλλιών, τα οποία ταλαιπωρούνται τόσο με το λούσιμο όσο και με το στάιλινγκ. Η τακτική χρήση τους, μια-δυο φορές την εβδομάδα, αποτρέπει το σπάσιμο και τη δημιουργία ψαλίδας στα μαλλιά.

Μάσκες με επανορθωτική δράση, ειδικά για τα ταλαιπωρημένα, άτονα και άγρια σε υφή μαλλιά, τόσο από το καθημερινό στάιλινγκ όσο και από τις χημικές διεργασίες, όπως οι βαφές, οι περμανάντ κ.λπ. Χαρίζουν έντονη και βαθιά περιποίηση χάρη στα ενυδατικά, θρεπτικά και επανορθωτικά συστατικά τους, βοηθούν στο «κλείσιμο» των λεπιών της τρίχας, τα οποία «ανοίγουν» με τις χημικές διεργασίες, με αποτέλεσμα να δείχνουν τα μαλλιά άγρια και θαμπά.

Μάσκες ενίσχυσης του χρώματος, για όσες γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους. Περιέχουν και αυτές ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά για την ενίσχυση της φυσικής κατάστασης των μαλλιών, πρωταρχικός σκοπός τους όμως είναι να προστατεύσουν τη ζωντάνια και τη λάμψη του χρώματος στα βαμμένα μαλλιά.

 

Διαβάστε επίσης