Συνθέσεις με μεταξωτά λουλούδια

Συνθέσεις με μεταξωτά λουλούδια Τεχνητά και υφασμάτινα Συνθέσεις με μεταξωτά λουλούδια

Σε όλους μας αρέσουν τα φυσικά χρώματα και η ζωντάνια που έχουν τα φρέσκα λουλούδια. Σε πολλές περιπτώσεις όμως, δεν μπορούμε ή δεν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να στολίσουμε το σπίτι μας. Μπορούμε όμως να τα αντικαταστήσουμε με τεχνητά λουλούδια, που είναι πιο ανθεκτικά και πιο εύκολα στη χρήση από τα φυσικά. Δείτε πώς μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με μια σύνθεση από μεταξωτά λουλούδια που θα φτιάξετε μόνοι σας.

Για να ξεκινήσετε – Θα χρειαστείτε μια πένσα για να λυγίζετε σύρματα χωρίς να ταλαιπωρείτε τα χέρια σας, έναν συρματοκόφτη για να κόβετε τα συρματωμένα κοτσάνια, floral tape, σύρμα, και σφουγγάρι ανθοδετικής. Μερικά σφουγγάρια (όπως το Oasis) είναι ειδικά για φρέσκα λουλούδια. Αυτά δεν αρκετά ανθεκτικά για να κρατήσουν συνθέσεις από μεταξωτά λουλούδια. Το floral tape επίσης δεν είναι όπως οι συνηθισμένες κολλητικές ταινίες. Όταν τυλίγετε με αυτό ένα κοτσάνι, τεντώνετε την ταινία καθώς τυλίγετε το σύρμα και μ’ αυτόν τον τρόπο η ταινία κολλάει στον εαυτό της.

Είναι ευχάριστο να χρησιμοποιείτε τα κατάλληλα δοχεία ανάλογα με την εποχή. Μπορείτε να τοποθετήσετε σ’ αυτά ολόκληρη σύνθεση για ένα διάστημα και μετά να αποθηκεύετε τα δοχεία ξανά. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ίδιο δοχείο και να αλλάζετε απλώς τα λουλούδια. Βρείτε ένα ωραίο ψάθινο καπέλο για την σύνθεσή σας και μπορείτε να εναλλάσσετε συνθέσεις σ’ αυτό ανάλογα με την εποχή.

Συνθέσεις με μεταξωτά λουλούδιαΔιαλέγοντας λουλούδια – Τα διάφορα είδη λουλουδιών βρίσκονται στα καταστήματα από νωρίς. Αυτό σημαίνει ότι συνήθως ακολουθεί μια περίοδος εορτών ή αλλαγή εποχής. Το φθινόπωρο και νωρίς τον χειμώνα για παράδειγμα θα βρείτε λουλούδια σε γήινα χρώματα καθώς και χριστουγεννιάτικα λουλούδια. Αυτό πρέπει να το θυμάστε αν αποφασίσετε να κάνετε μια ανθοσύνθεση την τελευταία στιγμή. φροντίστε να έχετε κρατημένα κάποια λουλούδια κατάλληλα για την ανάλογη εποχή. Τα μεταξωτά λουλούδια στην πραγματικότητα είναι φτιαγμένα από πολυεστερικό υλικό. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσέξετε τις επιλογές σας, αν θέλετε να αγοράσετε λουλούδια που οι άκρες τους δεν ξεφτίζουν και που έχουν ρεαλιστικά χρώματα. Τα καλής ποιότητας λουλούδια κοστίζουν περισσότερο, ωστόσο μοιάζουν περισσότερο με αληθινά.

Συγκεντρώστε τα όλα μαζί – Αφού έχετε συλλέξει ότι χρειάζεστε είστε έτοιμοι να συνθέσετε. Κολλήστε τα λουλούδια σας σταθερά στο σφουγγάρι. Χρησιμοποιείστε θερμοκολλητικό πιστόλι για να προσθέσετε κορδέλες ή άλλα διακοσμητικά στις κορδέλες. Αν χρειάζεστε μακρύτερο κοτσάνι κόψτε ένα κομμάτι ανθοκομικό σύρμα  λίγο μακρύτερο από το τελικό επιθυμητό μήκος του κοτσανιού. Τοποθετήστε το σύρμα δίπλα στο κοτσάνι και αρχίστε να τυλίγετε floral tape γύρω και από τα δύο (κοτσάνι και σύρμα) μαζί για να κάνετε το κοτσάνι μακρύτερο. Τοποθετήστε τα λουλούδια σε διαφορετικά ύψη για να δώσετε στη σύνθεσή σας μια πιο ρεαλιστική και επαγγελματική εμφάνιση. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σύρμα για να προσθέσετε στη σύνθεσή σας και άλλα διακοσμητικά όπως κουκουνάρια και παραστάσεις.

Η φροντίδα των συνθέσεων είναι εύκολη. Απλώς χρησιμοποιείστε ένα φτερό ξεσκονίσματος σε εβδομαδιαία βάση, ή δοκιμάστε πιστολάκι μαλλιών, σε κρύο αέρα για την πιο επίμονη σκόνη, αλλά σιγουρευτείτε ότι δεν το κρατάτε πολύ κοντά ώστε να υπερθερμανθούν τα λουλούδια. Υπάρχουν επίσης στο εμπόριο κατάλληλα καθαριστικά σε σπρέι.

Μιχάλης Πολίτης
Info:
Πηγή:
Valentine.gr

Διαβάστε επίσης