8 Βασικά βήματα που πρέπει προσεκτικά να κάνετε, προτού «σαπουνίσετε» τους τάπητες

8 Βασικά βήματα που πρέπει προσεκτικά να κάνετε, προτού "σαπουνίσετε" τους τάπητες 8 Βασικά βήματα που πρέπει προσεκτικά να κάνετε, προτού "σαπουνίσετε" τους τάπητες

Με όποιον τρόπο και να «σαπουνίσετε» τους τάπητές σας πρέπει πρώτα να βγάλετε την βρωμιά, περιττά χνούδια και ενσωματωμένη κοπτική άμμο. Αν όχι, η ενσωματωμένη κοπτική άμμος θα συνεχίζει να κόβει και τον επόμενο χρόνο το στημόνι, αλλά και το πέλμα της σκούπα σας θα λειτουργεί σαν γυαλόχαρτο μαζί με την σκόνη και το χνούδι, καταστρέφοντας το πέλος του τάπητα σας.

Δίνοντας Σημασία στη Λεπτομέρεια…
Με όποιον τρόπο και να «σαπουνίσετε» τους τάπητες σας πρέπει πρώτα να βγάλετε την βρωμιά , περιττά χνούδια και ενσωματωμένη κοπτική άμμο. Αν όχι, η ενσωματωμένη κοπτική άμμος θα συνεχίζει να κόβει και τον επόμενο χρόνο το στημόνι, αλλά και το πέλμα της σκούπα σας θα λειτουργεί σαν γυαλόχαρτο μαζί με την σκόνη και το χνούδι, καταστρέφοντας το πέλος του τάπητα σας.

8 Βασικά βήματα που πρέπει προσεκτικά να κάνετε, προτού Το σπουδαιότερο δε, είναι ότι η σκόνη που θα έχει απομείνει, θα ανακατευτεί με το νερό ή ακόμη και με την λίγη υγρασία, θα δημιουργηθεί μούχλα με την συνακόλουθη κακοσμία, ανάπτυξη μυκήτων και μελλοντικών ασθενειών, αλλά και καταστροφής των ταπήτων σας.

1. Υποχρεωτικό Τίναγμα των ταπήτων σας από την πίσω πλευρά και σκούπισμα από εμπρός, με μηχάνημα καθαρισμού που να διαθέτει κυλινδρική βούρτσα με δόνηση και αναρρόφηση στροβιλισμού, (τύπου Kirby) για την εξόρυξη της βρωμιάς που έχει εισχωρήσει στο βάθος μαζί με την κοπτική άμμο και τα περιττά χνούδια. Αν δεν καθαρίζετε συχνά πρέπει να επιμείνετε περισσότερο.

Με Σεβασμό στο χαλί … 
8 Βασικά βήματα που πρέπει προσεκτικά να κάνετε, προτού Η ποιότητα των πολύτιμων μεταξωτών και ευαίσθητων χειροποίητων χαλιών, απαιτεί φροντίδα και αντιμετώπιση με ειδικό τρόπο μεταχείρισης.

2. Αν δεν διαθέτετε Σύστημα Καθαρισμού τύπου Kirby, δώστε μεγάλη προσοχή :
α) Η ισχύς της ηλεκτρικής σας σκούπας να μην ξεπερνά τα 670 Wat
β)Ποτέ μην πιέζετε το πέλμα της σκούπα σας πάνω στους τάπητες σας, αλλά πολύ περισσότερο στα μεταξωτά η σύμμεικτα χαλιά.
γ) Μην χρησιμοποιείτε το ηλεκτρικό πέλμα (χτυπητήρι) πάνω στα χαλιά παρά μόνο από την ανάποδη όψη.

Περιποίηση που τους αξίζει…
8 Βασικά βήματα που πρέπει προσεκτικά να κάνετε, προτού Χρησιμοποιείστε Ασφαλείς Μεθόδους για κάθε είδος τάπητα, αλλά και ευαίσθητου χειροποίητου χαλιού από μαλλί ή μετάξι, με ειδικά σχεδιασμένα καθαριστικά υλικά που δεν αφήνουν καθαριστικά υπολείμματα, ιδανικές τροφές για μύκητες, αλλεργιογόνα, που να μπορούν να στεγνώσουν γρήγορα σε φυσικές συνθήκες, ζωντανεύοντας τα χρώματα, χωρίς ξεβάμματα, νερολεκέδες, κιτρινίλες.

3. Όταν καθαρίζετε κάποιο λεκέ, πάντα αρχίστε να καθαρίζετε από τις άκρες προς το κέντρο του λεκέ ώστε να αποφύγετε τον κίνδυνο να απλώσει σε μεγαλύτερη επιφάνεια του χαλιού σας. Ποτέ μην ψεκάσετε και μην τρίψετε τον λεκέ επάνω στον τάπητα γιατί θα διαλύσετε το λεκέ και θα εισχωρήσει μέσα στις ίνες του χαλιού.

4. Όταν Χρησιμοποιείτε Ασφαλή Συστήματα με ξηρά Μέθοδο για να «σαπουνίσετε», καθαρίζετε σε βάθος, εξουδετερώνοντας κατάλοιπα, μικροοργανισμούς και βακτηρίδια χωρίς να ταλαιπωρούνται οι ίνες. Έτσι μειώνετε τα εσωτερικά αλλεργιογόνα, γιατί ο γρήγορος χρόνος στεγνώματος αποτρέπει την υπερβολική υγρασία, που μπορεί να δημιουργήσει εστία αναπαραγωγής βακτηριδίων με άσχημες μυρωδιές, αλλά και την καταστροφή του χαλιού.

5. Επί πλέον για το τέλειο φινίρισμα (χτένισμα), χρησιμοποιείστε μηχάνημα με ποιοτική κυλινδρική βούρτσα προς την φορά του πέλους.

6.Προτιμήστε να το απλώσετε σε οριζόντια θέση. Μην τα κρεμάτε σε σκοινί, η στα κάγκελα της βεράντας για να στεγνώσουν και ποτέ στις UV ακτίνες του ήλιου.

7. Μετά το στέγνωμα, έρχεται το τελικό σκούπισμα με το δίπλωμα και την συσκευασία σε micro-per fore ή σε υφασμάτινες θήκες.

8. Η φύλαξη τους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους «ξαπλωτά» και όχι όρθια για να είναι το καλύτερο που τους αξίζει.

Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν Επαγγελματίες Ταπητοκαθαριστές, που απολαμβάνουν την Πλήρη και Ολοκληρωμένη Υποστήριξη μας. Είναι μέλη Συλλόγου Ταπητοκαθαριστηρίων και χρησιμοποιούν, τον απαιτούμενο εξοπλισμό και μεθόδους Καθαρισμού που προστατεύουν το περιβάλλον, την εμπειρία, την αγάπη και το «μεράκι», λειτουργώντας πάντα με ευαισθησία και επαγγελματική συνείδηση στο κοινωνικό λειτούργημα το οποίο κάνουν.

Εφ’ όσον εσείς κρίνετε ότι αξίζει τον κόπο και ότι πρέπει να ενημερωθείτε, μπορείτε να καλέσετε το τηλέφωνο 800.11.54729 χωρίς χρέωση για να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor
Info:
Πηγή:
Vgenistrade.gr

Διαβάστε επίσης