Φυτέψτε ένα χαμόγελο στη μαμά

Φυτέψτε ένα χαμόγελο στη μαμά Φυτέψτε ένα χαμόγελο στη μαμά

Τώρα που έρχεται η Γιορτή της Μητέρας, δείξτε στη μαμά σας την ευγνωμοσύνη σας, με ένα δώρο που θα συνεχίζει να της λέει ευχαριστώ για σας ολόκληρο το χρόνο. Πείτε της ευχαριστώ για όλη τη σκληρή δουλειά και την αφοσίωσή της με κάτι που θα είναι μια αδιάκοπη υπενθύμιση της αγάπης σας και της ευγνωμοσύνης σας. Γιατί να μη πείτε «σ’ αγαπώ μαμά» με ένα φυτό;

Τα φυτά είναι ένα ιδανικό δώρο γιατί έχουν την δυνατότητα να αναπτύσσονται και ανθίζουν για μήνες, ακόμα και για χρόνια, από τη στιγμή που θα τα δωρίσετε.
Τα πιο δημοφιλή φυτά για τη γιορτή της μητέρας είναι συνήθως τα ανθισμένα, όπως οι γαρδένιες, οι ορτανσίες, οι μίνι τριανταφυλλιές και άλλα πολλά.

Φυτέψτε ένα χαμόγελο στη μαμάΔείτε εδώ μερικές οδηγίες που θα βοηθήσουν τη μαμά να διατηρήσει το φυτό που θα της δωρίσετε, ζωηρό και όμορφο για πάρα πολύ καιρό:

– Τοποθετήστε το φυτό σας σε μια περιοχή που θα μπορεί να δέχεται άφθονο φως, όπως δίπλα σε ένα παράθυρο με ανατολικό ή δυτικό προσανατολισμό.

– Βεβαιωθείτε ότι το φυτό σας δεν θα βρίσκεται ανάμεσα σε ρεύματα αέρα, ή πολύ κοντά και πάνω σε πηγές θέρμανσης, όπως καλοριφέρ, ψυγείο, ή τηλεόραση.

– Όταν ποτίζετε, μουσκέψτε το χώμα κανονικά, και βεβαιωθείτε ότι το παραπανίσιο νερό στραγγίζει από τις τρύπες του πυθμένα της γλάστρας. Μην ποτίζετε κατευθείαν πάνω στα φύλλα του φυτού.

– Χρησιμοποιείστε λίπασμα μόνο όταν το φυτό σας είναι σε στάδιο ανάπτυξης νέας βλάστησης ή νέων μπουμπουκιών.

– Όταν το φυτό σας δείχνει ότι περιορίζεται και δεν του φτάνει ο χώρος της γλάστρας του, μπορείτε να το μεταφυτέψετε σε μεγαλύτερο δοχείο ή στον κήπο αν βέβαια είναι φυτό κατάλληλο για κήπο.
Αυτές οι απλές οδηγίες θα βοηθήσουν τη μαμά να χαρεί το φυτό της για πάρα πολύ καιρό στο μέλλον.

Μιχάλης Πολίτης
Info:
Πηγή:
Valentine.gr

Διαβάστε επίσης