Δείξτε νύχια

Δείξτε νύχια Δείξτε νύχια

Το καλοκαίρι είναι η πιο αφαιρετική εποχή του χρόνου. Δεν χρειάζεστε μέικ-απ γιατί μαυρίζετε, τα πολλά ρούχα είναι περιττά μέσα στη ζέστη και μόνο τα προσεγμένα νύχια είναι πραγματικά απαραίτητα για μια άψογη εμφάνιση. Δεν είναι δύσκολο να κάνετε μόνες σας ένα επαγγελματικό μανικιούρ, αρκεί να ξέρετε προκαταβολικά όλα τα μυστικά.

Η επιτυχία του μανικιούρ δεν εξαρτάται από το μήκος των νυχιών, αλλά από το αν αυτά είναι γερά και έχουν ομοιόμορφο σχήμα. Γι’ αυτό, αν τα νύχια σας είναι αδύναμα και εύθραυστα ή φαγωμένα, η ιδανική λύση είναι να τα καλύψετε με ίνες μεταξιού, ένα ειδικό τζελ ή ακρυλικό. Ένα ολοκαίνουργιο σετ τεχνητών νυχιών δεν θα σας κοστίσει ακριβά και θα επιτρέψει στα δικά σας να δυναμώσουν και να μακρύνουν ανενόχλητα.

Δείξτε νύχιαΓια να διορθώσετε το μήκος των νυχιών αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε ψαλιδάκι ή κόφτη και προτιμήστε τη λίμα.

Εκτός από τις κλασικές χάρτινες και μεταλλικές λίμες φροντίστε να προμηθευτείτε το ειδικό αξεσουάρ που θυμίζει φαρδιά λίμα και χρησιμοποιείται για το γυάλισμα και τη λείανση της επιφάνειας των νυχιών. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στις καπνίστριες, που τα νύχια τους είναι θαμπά και υποκίτρινα από τη νικοτίνη των τσιγάρων.

Οι παρανυχίδες αποτελούν το πλέον αντιαισθητικό πρόβλημα που υπονομεύει την άψογη όψη των νυχιών. Αν έχετε πείρα και σταθερό χέρι, μπορείτε να τις κόψετε με το ειδικό εργαλείο, αφού προηγουμένως τις μαλακώσετε με μια λοσιόν ή ένα γαλάκτωμα. Εναλλακτικά μπορείτε να αφήσετε τα δάχτυλά σας να μουλιάσουν για 5 λεπτά σ’ ένα μπολ με χλιαρό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει 2 σταγόνες υγρό σαπούνι χεριών με κάποιο μαλακτικό συστατικό.

Τα ανοιχτόχρωμα βερνίκια είναι πιο πρακτικά από τα σκουρόχρωμα, γιατί ακόμα κι αν ξεφτίσουν στην άκρη των νυχιών δεν φαίνονται άσχημα.

Αν κάποιο από τα νύχια σας κοπεί ή σπάσει, θα χρειαστεί να κοντύνετε και τα υπόλοιπα για να διατηρήσετε μια ομοιομορφία στο μήκος τους.

Είναι λάθος να πιστεύετε πως το βερνίκι στεγνώνει πιο γρήγορα όταν βάζετε τα χέρια σας κάτω από κρύο νερό. Στην πραγματικότητα το νερό αλλοιώνει τη σύνθεση του βερνικιού, με αποτέλεσμα να χαλάσει το μανικιούρ.

Ακόμα και τα βερνίκια που φέρουν πάνω στη συσκευασία τους την ένδειξη «Express», χρειάζονται τουλάχιστον 10-15 λεπτά για να στεγνώσουν όταν έχετε περάσει τα νύχια με 2 στρώσεις. Για να συντομέψετε αυτό το διάστημα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάνω από το βερνίκι το ειδικό στερεωτικό προϊόν που φιξάρει το χρώμα και επιταχύνει το στέγνωμα.

 

Διαβάστε επίσης