Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με στυλ

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με στυλ Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με στυλ

Εάν είστε από αυτές που πραγματικά ξέρουν ποιο στυλ θέλουν να δώσουν στη διακόσμηση του σπιτιού τους κανένα πρόβλημα. Έχετε κατασταλάξει και αυτό είναι θαυμάσιο!

Αρκετές φορές όμως αντιμετωπίζουμε διλήμματα και δεν μπορούμε να εξηγήσουμε στους άλλους τι είναι αυτό που πραγματικά θα μας ικανοποιούσε στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Μπορεί να αγοράσουμε διάφορα πράγματα για το σπίτι που κυριολεκτικά όταν τα βάλουμε στο χώρο να ματαιωθούμε. Εάν δεν έχετε κατασταλάξει στο τι θέλετε μην ψάχνετε άσκοπα. Το μόνο που θα πετύχετε είναι να ξοδέψετε χρήματα και εάν δεν κάνετε τη σωστή επιλογή θα αποκαρδιωθείτε.

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με στυλΚανόνας σημαντικός. Αποφασίστε τι ακριβώς θέλετε και βρείτε τον τρόπο να το εξηγήσετε και στους υπαλλήλους των καταστημάτων που θα επισκεφθείτε. Δείτε διάφορα περιοδικά διακόσμησης. Εάν η τιμή είναι προσιτή σημειώστε τα μαγαζιά που θα επισκεφθείτε. Καθώς θα ψάχνετε θα ανακαλύψετε πράγματα που πραγματικά ταιριάζουν στο χώρο σας και τη ψυχοσύνθεσή σας (σημαντικό αυτό!) και που το στυλ τους ταιριάζει με όσα κομμάτια υπάρχουν στο χώρο σας.

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με στυλ Το στυλ της διακόσμησης εντάσσεται γενικά στις ακόλουθες κατηγορίες: 

– παραδοσιακό (επίσημο, λουσάτο, με πολυτελή όψη!
– εξοχής -χωριάτικο (αντίκες, από πευκόξυλο, συλλεκτικά κομμάτια, κομμάτια άνετα και ζεστά στην όψη)
– σύγχρονο (απλή γραμμή)
– ρομαντικό (ήρεμη γραμμή, κομψή, με πτυχές και δαντέλες)
– ανατολίτικο (βαρύ στυλ, με έντονα χρώματα, παλιό στυλ)
– ανάμεικτο στυλ

Περιοδικά που παρουσιάζουν έπιπλα με διαφορετικό στυλ θα εξασκήσουν το μάτι σας ώστε να αναγνωρίζετε το στυλ και τους συνδυασμούς που μπορείτε να επιλέξετε.

Πώς θέλετε να λειτουργεί το σπιτικό σας; 

Πώς να διακοσμήσετε το σπίτι σας με στυλ Θέλετε να κάνετε συχνά συγκεντρώσεις, σας αρέσει το διάβασμα, πόσα άτομα απαρτίζουν την οικογένειά σας, έχετε μικρά παιδιά, κάνετε συγκεντρώσεις στο σπίτι μόνο τις ημέρες των γιορτών, καλείτε συχνά συναδέλφους και προϊσταμένους στο σπίτι για φαγητό, επικρατεί τον ντύσιμο με jeans ή το καλό ντύσιμο στο σπίτι σας; Για όλα αυτά πρέπει να έχετε μια απάντηση προκειμένου να επιλέξετε το διάκοσμο του σπιτιού σας που και εσάς θα ικανοποιήσει και τους οικείους και τους φίλους σας και προ πάντων θα είναι λειτουργικό.

Πολλοί διακοσμητές θεωρούν την κρεβατοκάμαρα σαν τον χώρο που πρέπει να ενδιαφερθείτε πάνω από όλα για τη σωστή και λειτουργική όσο και όμορφη διακόσμησή του. Και δεν έχουν άδικο…όταν ξυπνάς σε έναν όμορφο χώρο έχεις όλες τις προϋποθέσεις για να ξεκινήσεις μια ευτυχισμένη ημέρα!

Εάν είσαι τύπος που αγαπάς τη διασκέδαση, τότε το πρώτο που θα δουλέψεις είναι το καθιστικό και η τραπεζαρία σου. Εάν συγκεντρώνεσαι με την οικογένειά σου και τους φίλους σου στην κουζίνα, που λειτουργεί και σαν καθιστικό, τότε θα δώσεις μεγαλύτερη προσοχή σε αυτόν τον χώρο. Ενώ εάν είσαι άνθρωπος που εργάζεται και στο σπίτι θα φτιάξεις ένα χώρο για γραφείο ή εάν δεν υπάρχει θα ασχοληθείς με την προσαρμογή της κρεβατοκάμαράς σου στους …δύο ρόλους της.

Ρίξε μια ματιά σε όλο το σπίτι, καθόρισε το στυλ που θέλεις να του δώσεις, σκέψου ποιες ανάγκες δικές σου και της οικογένειάς σου πρέπει να καλυφθούν, ενημερώσου και προπάντων άφησε τη φαντασία σου να λειτουργήσει και να δει το χώρο ολοκληρωμένο με το τάδε ή το δείνα στυλ.

Βάλε το μεράκι σου, το γούστο σου και την αγάπη σου για το χώρο και το αποτέλεσμα θα είναι μοναδικό! Σπίτι που έχει γίνει με μεράκι έχει όλες τις προϋποθέσεις να είναι ζεστό και ευχάριστο και το σπουδαιότερο έχει τη δική σου προσωπική σφραγίδα.

 

Διαβάστε επίσης