Πλαστική στήθους: Oι 3 πιο δημοφιλείς επεμβάσεις που πρέπει να γνωρίζεις

Πλαστική στήθους: Oι 3 πιο δημοφιλείς επεμβάσεις που πρέπει να γνωρίζεις Πλαστική στήθους: Oι 3 πιο δημοφιλείς επεμβάσεις που πρέπει να γνωρίζεις

Είναι γεγονός πως το γυναικείο στήθος αποτελεί το απόλυτο σύμβολο της θηλυκότητας και είναι ένα καθοριστικό στοιχείο, που επιδρά τόσο στην αυτοπεποίθηση, όσο και στον ψυχισμό μια γυναίκας.

Η σύγχρονη πλαστική χειρουργική, θέλοντας να δώσει στην κάθε γυναίκα, την ευκαιρία να επιτύχει σωματική αρμονία, έχει αναπτύξει πρωτοποριακές και καινοτόμες τεχνικές, οι οποίες χρησιμοποιούνται στις 3 πιο δημοφιλείς επεμβάσεις πλαστικής στήθους.

Ας δούμε ποιες είναι αυτές και τα βασικά σημεία της καθεμίας.

  1. Ανόρθωση στήθους

Η ανόρθωση στήθους είναι η επέμβαση που δίνει την δυνατότητα ανόρθωσης ενός στήθους με πτωτική τάση. Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και έχει συνολική διάρκεια περίπου 2 ώρες.

Χάρη στην χρήση της τεχνικής της κάθετης μαστοπλαστικής, οι τομές είναι ελάχιστες, μικρότερες σε μέγεθος και ουσιαστικά εξαφανίζονται πλήρως κατά το μετεγχειρητικό διάστημα.

Η ανόρθωση στήθους απαιτεί την παραμονή της γυναίκας για 1 βράδυ στο νοσοκομείο και την επόμενη μέρα, είναι σε θέση να επιστρέψει κανονικά στο σπίτι της. Για τις πρώτες 20-30 μέρες χρειάζεται να φοράει έναν ειδικό στηθόδεσμο και τα ράμματα αφαιρούνται 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Η τιμή της καθορίζεται πάντα με βάσει την κάθε περίπτωση.

  1. Μειωτική στήθους

Η μειωτική στήθους (μείωση) αποτελεί μια επέμβαση που στοχεύει τόσο σε αισθητικούς, όσο και σε λειτουργικούς σκοπούς. Η επέμβαση της μείωσης στήθους στηρίζεται σε μια υπερσύγχρονη τεχνική, η οποία αποφέρει άριστο και φυσικό αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα οι τομές είναι ιδιαίτερα μικρές και εξαλείφονται αφότου επουλωθούν.

Η επέμβαση πραγματοποιείται υπό γενική αναισθησία και έχει συνολική διάρκεια περίπου 3 ώρες. Η ασθενής θα χρειαστεί να νοσηλευτεί για 1 βράδυ στο νοσοκομείο μετά την επέμβαση και την επόμενη μέρα, μπορεί να πάρει εξιτήριο και να επιστρέψει κανονικά στο σπίτι της.

Μετά την επέμβαση, η γυναίκα πρέπει να φοράει έναν ελαστικό στηθόδεσμο για 1 μήνα, προκειμένου να στηρίζεται το στήθος και να αποφεύγεται ο πόνος κατά την διάρκεια των κινήσεων.

  1. Αυξητική στήθους

Η αυξητική στήθους στοχεύει στην απόλυτη σωματική αρμονία, προσφέροντας στην γυναίκα ένα πλούσιο και φυσικό στήθος, χάρη στα ειδικά ενθέματα σιλικόνης. Τα ειδικά αυτά ενθέματα έχουν εξελιχθεί στις μέρες μας και μπορούν να παραμείνουν με ασφάλεια στο ανθρώπινο σώμα για πάρα πολλά χρόνια.

Βασική προϋπόθεση για την αυξητική στήθους, είναι η επιλογή του κατάλληλου μεγέθους και σχήματος, το οποίο αποφασίζεται από τον πλαστικό χειρουργό, σε συνεργασία με την ασθενή.   Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει ειδικά προπλάσματα σιλικόνης, τα οποία τοποθετούνται στον στηθόδεσμο και μπορούν να αποδώσουν μια πολύ ακριβή εικόνα του τελικού αποτελέσματος.

Συμπερασματικά, η πλαστική στήθους έχει αναπτύξει υπερσύγχρονες μεθόδους, που χαρίζουν άριστο φυσικό αποτέλεσμα και ελαχιστοποίηση του μετεγχειρητικού πόνου, χαρίζοντας στην γυναίκα αυτοπεποίθηση και το στήθος που πάντα επιθυμούσε.

Μάθε περισσότερα στο drboukouvalas.gr και κλείσε σήμερα το ραντεβού σου με τον κορυφαίο πλαστικό χειρουργό, Ζήση Μπουκουβάλα σε ένα από τα υπερσύγχρονα ιατρεία του σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Μύκονο.

Διαβάστε επίσης