Περιγραφή
Μια πολύ καλή συνταγή για κολοκυθόσουπα βελουτέ με γιαούρτι και κρουτόν που μπορείτε να σερβίρετε ως πρώτο πιάτο σε ένα πιο επίσημο τραπέζι.
Υλικά
Για τη σούπα
700 γρ. κολοκύθα
1 πατάτα
1-2 καρότα
1 πράσο
50 γρ. βούτυρο
½ κουτ. γλυκού τριμμένο κύμινο
μοσχοκάρυδο
αλάτι
πιπέρι
λάδι
Για το γαρνίρισμα
8 κουτ. της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
3 φέτες ψωμί (1-2 ημερών) κομμένες σε κύβους για το κρουτόν
λίγη τριμμένη πάπρικα και θυμάρι για το πασπάλισμα
λίγα φύλλα μαϊντανό
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα
- Μέθοδος: Κατσαρόλας
- Κουζίνα: Αμερικάνικη
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Για τη σούπα
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας σε κύβους.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά μας για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε νερό μέχρι να καλυφθούν, αλάτι, πιπέρι, κύμινο και το μοσχοκάρυδο. Βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν όλα μας τα λαχανικά.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και πολτοποιούμε τα λαχανικά με το ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνουν ενιαία κρέμα..
Δοκιμάζομε τα αλάτι, βάζουμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά προσθέτοντας το βούτυρο. Εάν τη θέλουμε περισσότερο αραιή προσθέτουμε επιπλέον νερό.
Για το γαρνίρισμα
Σε ένα τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι, βάζουμε το ψωμί μαζί με αλάτι, θυμάρι και πάπρικα και σοτάρουμε μέχρι να κάνει κρούστα. Αφαιρούμε και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει τα λάδια.
Σερβίρουμε τη σούπα σε βαθύ πιάτο με δύο κουταλιές της σούπας γιαούρτι στο κέντρο και πασπαλίζουμε με τα κρουτόν και τα φύλλα μαϊντανού.