
Ριζότο με άρωμα πορτοκάλι
Περιγραφή
Ζουμερό ριζότο, με ξεχωριστό άρωμα!
Υλικά
280 γρ. ρύζι blue bonet
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
4 φέτες μπέικον
χυμός από 2 μεσαία πορτοκάλια
1 λίτρο ζωμός βοδινού ζεστός
1 κουταλιά βούτυρο
3-4 φυλλαράκια δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
κάρυ
λίγο ελαιόλαδο
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Μέθοδος: Κατσαρόλας
- Δυσκολία: Μέτρια
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε και το μπέικον το οποίο έχουμε κόψει σε μικρά τετραγωνάκια.
- Συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά και το μπέικον να πάρει χρώμα.
- Συνεχίζουμε με το ρύζι που σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο κάρυ.
- Σβήνουμε με τον χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε να εξατμιστεί το πολύ ζουμί.
- Έπειτα ρίχνουμε τον ζωμό κουτάλα-κουτάλα. Δηλαδή ρίχνουμε μια φορά αφήνουμε να το πιεί και μετά ρίχνουμε την επόμενη. Αυτό το κάνουμε περίπου 10 φορές. Το ρύζι θέλει περίπου 15-20 λεπτά για να γίνει. Δεν πρέπει να είναι λιώμα αλλά να κρατάει λίγο. - Μόλις ρίξουμε την τελευταία κουταλιά ζωμού αφήνουμε να πιει εντελώς τα ζουμιά, προσθέτουμε τον δυόσμο ψιλοκομμένο και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε για να λιώσει.
- Σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά).
Λίγα μυστικά ακόμα
by Elen En.