Ρολό κιμά με σάλτσα από βασιλικό

Ρολό κιμά με σάλτσα από βασιλικό

Ρολό κιμά με σάλτσα από βασιλικό

Περιγραφή

Σούπερ νόστιμο και πανεύκολο, αυτό το ρολό θα σας ενθουσιάσει…

Υλικά

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη
2 αβγά
5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι - Πιπέρι

Για την σάλτσα

1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (αφαιρούμε το φύτρο)
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι - πιπέρι

Με μια ματιά

  • Μέθοδος: Φούρνου

Εκτέλεση

Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε σε δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο το πράσο ψιλοκομμένο με το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία τους.

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, τα αβγά, την φρυγανιά, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το θυμάρι, την μουστάρδα, το μείγμα με το κρεμμύδι και το πράσο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε τον κιμά.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Μόλις περάσει το δίωρο προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς και ξεκινάμε την σάλτσα. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και τον βασιλικό. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε.

Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και πλάθουμε με τα χέρια μας το ρολό του κιμά. Αλείφουμε με λάδι και περιχύνουμε με την σάλτσα. Προσθέτουμε ένα ποτήρι ζεστό νερό και κλείνουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε το ρολό για μια ώρα.
Όταν είναι έτοιμο, το καθαρίζουμε από τα ζουμάκια και τους αφρούς του και το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα. Στραγγίζουμε την σάλτσα του ταψιού και περνάμε στο μούλτι τα στερεά υλικά που έχουν μείνει από την σάλτσα.
Κόβουμε το ρολό σε φέτες και περιχύνουμε με την σάλτσα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Επειδή η σάλτσα έχει σχετικά έντονη γεύση, όταν σερβίρετε στα παιδιά, σερβίρετε σκέτο το ρολό και την σάλτσα στην άκρη..

Πηγή: http://eri-captaincook.blogspot.com/

Κατηγορίες Συνταγών