Περιγραφή
Το σουφλέ τυριών είναι μια συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε ώστε να συνοδεύει τα κυρίως πιάτα στο τραπέζι σας, τόσο εύκολη που ακόμα και ένα παιδί μπορεί να την κάνει. Ίσως γι’ αυτό αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά.
Υλικά
250 γρ. κεφαλογραβιέρα,
250 γρ. κασέρι,
250 γρ. παρμεζάνα,
5 αυγά,
1 μπουκάλι φρέσκο γάλα,
7 φέτες ζαμπόν,
50 γρ. βούτυρο φρέσκο,
1/2 κιλό ψωμί του τοστ.
Με μια ματιά
- Μέθοδος: Φούρνου
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Βγάζουμε την κόρα από το ψωμί, τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη τα τυριά και κόβουμε το ζαμπόν σε μικρά τετραγωνάκια. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε το γάλα και χτυπάμε τα αυγά. Βουτυρώνουμε ένα pyrex. Βάζουμε το ζεσταμένο γάλα σε ένα μπολ, βουτάμε το ψωμί και τρίβοντάς το, το βάζουμε στο pyrex, κάνοντας μια στρώση. Βάζουμε μια στρώση από τα τυριά, λίγο ζαμπόν και αυγό. Επαναλαμβάνουμε 3 φορές. Τελειώνοντας, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για 1 ώρα περίπου.