Περιγραφή
Η διάσημη ιταλική σούπα μινεστρόνε, προέρχεται από τη λέξη minestra που σημαίνει σούπα. Τη συναντά κανείς σε όλη τη χώρα σε διάφορες παραλλαγές που διαφέρουν ανάλογα με τα λαχανικά και τα ζυμαρικά που περιέχουν.
Υλικά
200 γρ. κοφτό μακαρονάκι
1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 καρότο κομμένο σε μισές ροδέλες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 μικρα κολοκυθάκια κομμένα σε μισές ροδέλες
150 γρ. φρέσκα φασολάκια
200 γρ. ντομάτα κονκασέ
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 λίτρο νερό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
- Μέθοδος: Κατσαρόλας
- Κουζίνα: Ιταλική
- Δυσκολία: Μέτρια
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα προσθέτετε τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε την πατάτα το καρότο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τα κολοκυθάκια.
Περιχύνετε με την ντομάτα κονκασέ και το νερό και αφήνετε να βράσει για 15 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτετε τα φασολάκια και το κοφτό μακαρόνι και βράζετε για ακόμη 13 λεπτά. Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε το αλάτι και φρσκοτριμμένο πιπέρι και τελευταίο τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σερβίρετε ζεστή την σούπα σε βαθιά ατομικά πιάτα.