Τσιγγάνικο σνίτσελ

Τσιγγάνικο σνίτσελ

Τσιγγάνικο σνίτσελ

Περιγραφή

Παραδοσιακή γερμανική συνταγή. Το σνίτσελ αυτό σερβίρεται με πικάντικη σάλτσα από πιπεριές και κρεμμύδια.

Υλικά

Για τα σνίτσελ

1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιλότο
3 αυγά
2 φλιτζάνια τρίμμα ψωμιού
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι, πιπέρι
ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

3 πιπεριές (κόκκινες, κίτρινες και πράσινες) χοντροκομμένες
2 μικρά κρεμμύδια χοντροκομμένα επίσης
1 ντομάτα για σάλτσα (τύπου ρόμα) χοντροκομμένη
1/2 φλιτζ, ζωμό βοδινού
1/2 λίτρο νερό
2 κουταλιές της σούπας τοματοπελτέ
125ml ξίδι
4 κουτ.γλ. ζάχαρη
1 μικρή πιπεριά (τσίλι) καυτερή ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
αλάτι, πιπέρι μαύρο, πιπέρι κόκκινο

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 4
  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30 λεπτά
  • Μέθοδος: Τηγάνι
  • Κουζίνα: Γερμανική
  • Δυσκολία: Μέτρια

Εκτέλεση

Για τα σνίτσελ

1. Ρίχνετε την ψίχα του ψωμιού στον κάδο που μπλέντερ και την τρίβετε να γίνει ψιλό τρίμμα.

2. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κρέας σε λεπτές φέτες των 3 χιλ. Τυλίγετε τις φέτες του κρέατος σε μεμβράνη και με τη βοήθεια του μπάτη χτυπάτε ελαφρά το κρέας με κινήσεις από το κέντρο προς τις άκρες ώστε να πλατύνει.

3. Παίρνετε 3 μπολ. Στο πρώτο βάζετε το αλεύρι, στο δεύτερο ρίχνετε τα αυγά χτυπάτε ελαφρά με ένα πιρούνι και στο τρίτο την τριμμένη ψίχα ψωμιού.

4. Ρίχνετε το ηλιέλαιο σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και το ζεσταίνετε καλά σε μέτρια θερμοκρασία.

5. Αλατοπιπερώνετε τα σνίτσελ. Βουτάτε κάθε σνίτσελ διαδοχικά στο αλεύρι, προσέχοντας να αλευρωθεί όλη η επιφάνεια του. Ύστερα τινάζετε ελαφρά για να φύγει η περίσσια ποσότητα αλευριού. Μετά βουτάτε το σνίτσελ στο μπολ με τα αυγά, το αφήνετε 1 λεπτό να στραγγίσει η περίσσια ποσότητα αυγού και τέλος το βουτάτε στο τρίμμα του ψωμιού.

6. Κατόπιν τοποθετείτε το σνίτσελ στο τηγάνι αφήνοντας να τηγανιστεί για 2 λεπτά η κάθε πλευρά. Αποσύρετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και το τοποθετείτε σε μια πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί για να στραγγίσει.

Για τη σάλτσα

1. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τις πιπεριές και το κρεμμύδι, προσθέτετε τη ντομάτα και το ζωμό και τα αφήνετε για 5 λεπτά περίπου να σοταριστούν όλα μαζί.

2. Προσθέτετε τοματοπελτέ και σβήνετε με το νερό και το ξίδι.

3. Προσθέτετε την καυτερή πιπεριά και τα υπόλοιπα υλικά-μπαχαρικά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.

4.Άν δείτε ότι η σάλτσα δεν έχει δέσει όσο θα θέλατε μπορείτε να διαλύσετε ένα κουταλάκι κορν φλάουρ σε πολύ λίγο νεράκι και να το προσθέσετε στη βράση.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σερβίρετε τα σνίτσελ περιχύνοντας τα με πλούσια δόση σάλτσας.

Κατηγορίες Συνταγών