Η αντικαρκινική δίαιτα: τροφές που καταπολεμούν τον καρκίνο

Η αντικαρκινική δίαιτα: τροφές που καταπολεμούν τον καρκίνο

Η εφαρμογή της αντικαρκινικής διατροφής είναι μια σημαντική στρατηγική που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μειώσετε τον κίνδυνο του καρκίνου.

Περισσότερα...

Διατροφικές κατευθύνσεις για γαλάκτο- αυγο χορτοφάγους

Διατροφικές κατευθύνσεις για γαλάκτο- αυγο χορτοφάγους

Μια γαλακτο-αυγο χορτοφαγική διατροφή αποκλείει το κρέας , τα πουλερικά ενώ περιλαμβάνει τα αυγά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Με κατάλληλο σχεδιασμό έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

Περισσότερα...

Χτίστε ένα καλύτερο σώμα με μπρόκολο

Χτίστε ένα καλύτερο σώμα με μπρόκολο

Το μπρόκολο μπορεί να μην είναι στην κορυφή των αγαπημένων σας τροφών, αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσετε να το προτιμάτε.

Περισσότερα...

7 λόγοι να βάλετε το ψάρι στη διατροφή σας

7 λόγοι να βάλετε το ψάρι στη διατροφή σας

Γνωρίζουμε ότι το ψάρι αποτελεί μια σπουδαία πηγή άπαχης πρωτεΐνης και θρεπτικών συστατικών, ωστόσο ένας μεγάλος αριθμός νέων ερευνών αποκαλύπτει σημαντικότερους λόγους για να το εντάξετε στην διατροφή σας.

Περισσότερα...

Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού

Τα οφέλη του πράσινου τσαγιού

Το πράσινο τσάι αποτελεί πολύ καλή βιταμίνης C, A, Β1, Β2 και Κ. Επιπλέον είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως το μαγγάνιο και το σελήνιο, τα οποία καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, τον ψευδάργυρο που βελτιώνει τη λειτουργία των νεύρων, αλλά και μαγνήσιο που συμβάλλει στην καταπολέμηση των μυικών κραμπών.

Περισσότερα...

Καλοκαιρινά φρούτα

Καλοκαιρινά φρούτα

Τα καλοκαιρινά φρούτα αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για ενδιάμεσο απογευματινό ή πρωινό σνακ. Είναι γευστικά, χαμηλά σε λιπαρά και θερμίδες και έχουν πλούσια γεύση. Ακόμα και αν κάποια από αυτά σας δυσαρεστούν, σίγουρα θα βρείτε άλλα που να σας αρέσουν.

Περισσότερα...

Διατροφικές συμβουλές για την Τσικνοπέμπτη

Διατροφικές συμβουλές για την Τσικνοπέμπτη

Είναι γνωστό πως το βράδυ της Τσικνοπέμπτης συνηθίζουμε να μαζευόμαστε οικογενειακά ή με την παρέα μας σε σπίτια ή σε ταβέρνες προκειμένου να τσικνίσουμε.

Περισσότερα...

Νεώτερα δεδομένα για τη φρουκτόζη: Μήπως τελικά δεν είναι το ιδανικό υποκατάστατο της ζάχαρης;

Νεώτερα δεδομένα για τη φρουκτόζη: Μήπως τελικά δεν είναι το ιδανικό υποκατάστατο της ζάχαρης;

Η κοινή ζάχαρη αποτελείται από δύο μόρια: τη γλυκόζη και τη φρουκτόζη. Η γλυκόζη όπως είναι γνωστό έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και προκαλεί απότομη αύξηση της ινσουλίνης, ενώ δεν είναι γλυκιά. Απεναντίας, η φρουκτόζη έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και αυξημένη γλυκύτητα, γι’ αυτό και για αρκετά χρόνια την προτείναμε σε άτομα που ζουν με διαβήτη για καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο.

Περισσότερα...

Τροφές που ανοίγουν την όρεξη

Τροφές που ανοίγουν την όρεξη

Υπάρχουν τροφές οι οποίες αν καταναλωθούν μέσα στην ημέρα έχουν την ιδιότητα να ανοίγουν την όρεξη και να οδηγούν σε περαιτέρω κατανάλωση φαγητού, πέραν του φυσιολογικού. Είναι σημαντικό για όσους επιθυμούν να αυξήσουν το βάρος τους, αλλά και για εκείνους που επιδιώκουν απώλεια βάρους, να γνωρίζουν ποιες είναι αυτές οι τροφές έτσι ώστε να τις καταναλώνουν με την κατάλληλη συχνότητα ανάλογα με τον στόχο τους.

Περισσότερα...

Διατροφή για ενίσχυση της μνήμης

Διατροφή για ενίσχυση της μνήμης

Η ηλικία σε συνδυασμό με τους γρήγορους ρυθμούς ζωής που οδηγούν σε αυξημένο άγχος και υποβάθμιση της ποιότητας της διατροφής συντελούν στον περιορισμό της μνήμης. Πόσες φορές δεν σας έχει τύχει να προσπαθείτε να θυμηθείτε ονόματα ανθρώπων που γνωρίζετε καλά ή μερών που επισκέπτεστε συχνά και να μην μπορείτε; Στο σύντομο αλλά περιεκτικό αυτό άρθρο θα σας παρουσιάσουμε πως με την κατανάλωση 10 πολύτιμων τροφών μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα της μνήμης σας.

Περισσότερα...