Γυμναστική για όλους

Γυμναστική για όλους Εύκολες ασκήσεις και για μένα Γυμναστική για όλους

Θέλετε να γυμναστείτε αλλά δεν ξέρετε πώς; Η σουηδική γυμναστική και η αεροβική σας φαίνονται λίγο ξεπερασμένες; Όρεξη να έχετε, και σήμερα οι μέθοδοι γυμναστικής είναι σχεδόν όσες και τα γυμναστήρια! Ας κάνουμε μια πρώτη γνωριμία μαζί τους.

Επειδή είναι μάλλον δύσκολο να περιγράψουμε εδώ αναλυτικά όλες τις μεθόδους, σας ετοιμάσαμε μια μίνι λίστα των εναλλακτικών τρόπων με τους οποίους μπορείτε να γυμναστείτε και να εκφραστείτε. Ένα μεταφραστή, μ’ άλλα λόγια, των άγνωστων λέξεων και τεχνικών που τα τελευταία χρόνια έχουν εισβάλει στης Ελλάδας τα γυμναστήρια. Δείτε τι σας εξιτάρει εκ περιγραφής και αρχίστε την περαιτέρω αναζήτηση.

Power yogaPower yoga
Ενισχυμένη γιόγκα με ισομετρικές ασκήσεις γυμναστικής, με απλά ελληνικά «κρατάμε» την άσκηση. Αν υποθέσουμε ότι ένα τυπικό μάθημα γιόγκα περιλαμβάνει στάσεις (ασάνα), τεχνικές αναπνοής (πραναγιάμα) και ασκήσεις συγκέντρωσης του νου, ένα μάθημα power yoga εμπλέκει ακόμα περισσότερο το σώμα. Άρα, το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείτε με τίποτα να «κλέψετε».
Απευθύνεται σε όσους έχουν μια ιδέα από γιόγκα, άρα σε όσους γνωρίζουν ότι κάνουν μια συνειδητή μορφή γυμναστικής. Είναι προτιμότερο να έχετε ήδη καλή φυσική κατάσταση, καθώς τεχνικά δεν είναι ό,τι πιο εύκολο μπορείτε να κάνετε. Έχει όμως θεαματικά αποτελέσματα!

Pilates
Καμία σχέση με το ρήμα «πιλατεύω», αφού το πιο διάσημο πρόγραμμα γυμναστικής στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, και φυσικά το αγαπημένο των σταρ του Χόλιγουντ, οφείλει την ονομασία του στο δημιουργό του, Τζόζεφ Πιλάτες. Συμβάλλει στην αρμονική ανάπτυξη του συνόλου του μυϊκού συστήματος χωρίς εξάρσεις, στην ευλυγισία του σώματος και στην καλή αναπνοή.
Απευθύνεται στους πάντες -ακόμα και στις έγκυες- και δεν προϋποθέτει προηγούμενη ενασχόληση με τη γυμναστική.

Gym ballGym ball
Όπως και οι λέξεις προδίδουν, πρόκειται νια άσκηση συνήθως με μπάλες, αλλά όχι απαραίτητα ειδικές. Ενδείκνυται για τη βελτίωση της στάσης του σώματος (σπεύστε αν κάνετε καθιστική ζωή) και συμβάλλει στην ανακούφιση από τους πόνους της μέσης.
Απευθύνεται σε όλους, αρχάριους και μη, αλλά θα γοητεύσει περισσότερο όσους διαθέτουν ήδη αρμονία στις κινήσεις τους.

Aerolatin
Καλός ο χορός, ο ρυθμός, η σάλσα, το μάμπο και η ευεξία που εξασφαλίζουν, αλλά να γυμναζόμαστε κιόλας και κυρίως να περνάμε καλά. Ανακαλύφτηκε μόλις το 1998.
Απευθύνεται σε όσους έχουν απωθημένο που δεν έγιναν Φρεντ Αστέρ και Τζίντζερ Ρότζερς, αλλά μια σχολή χορού δεν τους αρκεί.

Body Compact
Όλες οι πολεμικές τέχνες (μποξ, κουνγκ φου, καράτε, τάι τσι) μαζί, σε ένα χορογραφημένο πρόγραμμα – προσοχή στους διπλανούς σας! Γυμνάζει όλες τις μυϊκές ομάδες, αλλά κυρίως βελτιώνει τις αντοχές.
Απευθύνεται σε όσους είναι διατεθειμένοι να λιώσουν, προκειμένου να περπατούν μόνοι και ατρόμητοι στο σκοτάδι.

Body Sculp
Ή αλλιώς γλυπτική σώματος. Με βάση την αεροβική και διάφορα αξεσουάρ, όπως τα βαράκια ή τα λάστιχα, εστιάζει σε περιοχές του σώματος (γλουτοί) που παρουσιάζουν κάποιο πρόβλημα που πρέπει να διορθωθεί!
Απευθύνεται σε όσους διαθέτουν εμμονή με τους κοιλιακούς, τους γλουτιαίους και τα συναφή. Δουλειά, πάντως, γίνεται!

Body BalanceBody Balance
Ο ορισμός του mix’n match. Σε χορογραφημένο πρόγραμμα, δηλαδή με ισορροπημένη ροή από την αρχή μέχρι το τέλος, συνδυάζει αεροβική, γιόγκα, πιλάτες και στρέτσινγκ, που σημαίνει ότι γυμνάζει ήρεμα και χαλαρά όλο το σώμα χωρίς να εξαντλεί.
Απευθύνεται σε πιο cool τύπους, σ’ αυτούς δηλαδή που δεν θέλουν να ζορίζονται και πολύ.

Aerofitness
Συνδυασμός σκληρής αεροβικής με ασκήσεις καρδιοαναπνευστικής έντασης, που αυξάνει τις αντοχές και βελτιώνει την κινητική ικανότητα.
Απευθύνεται
στους αποφασισμένους να αποκτήσουν μεγάλη μυϊκή δύναμη και ενέργεια. Ένα τεστ κοπώσεως προηγουμένως δεν θα ήταν κακή ιδέα.

Capoeira
Η πολεμική τέχνη της Λατινικής Αμερικής – ανακαλύφτηκε από τους Αφρικανούς σκλάβους στη Βραζιλία περίπου πριν από 400 χρόνια. Εκτός, όμως, από αυτοάμυνα, εξασφαλίζει καλή φυσική κατάσταση και κυρίως πνευματική ισορροπία, καθώς εμπλέκει, ιδιαιτέρως στο τελετουργικό της, τη μουσική, το ρυθμό και τα λόγια – αν υποθέσουμε ότι κάποιος σας μεταφράζει τα βραζιλιάνικα.
Απευθύνεται στους πιο τολμηρούς, μια που κάποιες κινήσεις φαντάζουν ακροβατικές!

Tae bo
Συνδυάζει το κικ μπόξινγκ με το τάε κβον ντο και τη χορευτική κίνηση. Γυμνάζεστε στο ρινγκ με εικονικό αντίπαλο κι αν αυτός είναι το στριμμένο αφεντικό σας, έχετε τη μοναδική ευκαιρία να τον κάνετε «τόπι». Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για έντονο μάθημα με εγγυημένα το κάψιμο λίπους και την εκτόνωση. Αν, λοιπόν, τα καταφέρετε και δεν καταρρεύσετε, θα νιώσετε ότι πετάτε.
Απευθύνεται κυρίως σε όσους θέλουν να εκτονώσουν το συσσωρευμένο στρες και την αρνητική ενέργεια.

Βαλεντίνη Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης