Καθαρά Δωμάτια φιλοξενίας με «φιλικό περιβάλλον»

Καθαρά Δωμάτια φιλοξενίας με "φιλικό περιβάλλον" Καθαρά Δωμάτια φιλοξενίας με "φιλικό περιβάλλον"

Η Ανάγκη για την Διατήρηση ενός Καθαρότερου και Υγιέστερου Περιβάλλοντος στους χώρους φιλοξενίας, δεν είναι μια δαπάνη ή μια πολυτέλεια αλλά μια Υποχρέωση, που πρέπει να παρέχεται στους φιλοξενούμενους. Αργά-αργά, όλο και περισσότεροι χώροι φιλοξενίας αναγνωρίζουν ότι οι φιλοξενούμενοι -πελάτες τους που πάσχουν από αλλεργίες ή άσθμα, θα επιθυμούσαν να μείνουν σε δωμάτια απαλλαγμένα από όλα αυτά – ακόμα και σε ακριβότερη τιμή.

Όλοι, αλλά πολύ περισσότερο οι πάσχοντες από αλλεργίες, έχουν στην σκέψη τους ποιοι ήταν πριν στο δωμάτιο και περιμένουν με έκπληξη να τους πουν ότι υπάρχουν δωμάτια με «φιλικό περιβάλλον» για να αισθανθούν ανακουφισμένοι. Οποιαδήποτε «ανακούφιση», από κινδύνους με επιβαρυμένο «ρυπογόνο μικροβιακό φορτίο» που βρίσκονται σε δωμάτια, παρέχεται ως «εγγύηση» σε φιλοξενούμενους –πελάτες από αλλεργίες, άσθμα. Αυτό είναι μια πρόκληση επειδή ο αριθμός χώρων φιλοξενίας, που προσφέρουν αυτά τα «ειδικά δωμάτια», είναι σχεδόν ανύπαρκτος.

«Η ύπαρξη αυτών των δωματίων είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που δεν πρέπει απλά να συζητιέται, αλλά πρέπει να ορίζεται μαζί με την Εφαρμογή Φιλοπεριβαλλοντικών Πρακτικών Μεθόδων.»

Τα Καθαρά Δωμάτια με «φιλικό περιβάλλον» μπορούν να υπάρχουν σε χώρους φιλοξενίας σε Εθνικό Επίπεδο, με προγράμματα από το υπάρχον προσωπικό ή με παροχή υπηρεσιών από Εξειδικευμένες Εταιρίες Καθαρισμού, με Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης στις τεχνικές καθαρισμού. Για να υποδεχόμαστε τους φιλοξενούμενους στην επιχείρησή μας μέσα σ’ ένα καθαρό χώρο, πρέπει πρώτα να παρέχουμε στους εργαζομένους μας τα κατάλληλα μέσα και την ανάλογη εκπαίδευση. Η ευθύνη του να εργάζονται με κατάλληλα, εύχρηστα, ασφαλή συστήματα και μεθόδους καθαρής τεχνολογίας, είναι ευθύνη των επιχειρηματιών.

Η δε Ενημέρωση και Διάγνωση Προβλημάτων Υγειονομικού και Περιβαλλοντολογικού Ενδιαφέροντος στους Εσωτερικούς Χώρους, με προτάσεις και ανάπτυξη πρωτοβουλιών για το ό,τι πιο σύγχρονο και κατάλληλο για την καθαριότητα, είναι δουλειά κάποιου εξωτερικού συνεργάτη σε θέματα καθαριότητας, του Επιστημονικού Διαγνώστη (Cleaning Advisor).

Κάτω από την αναπόφευκτη ανάγκη, για τήρηση της καθαριότητας των εσωτερικών χώρων με ένα πλήρες Planning for Cleaning, η Επαγγελματική Συνεργασία ενός Επιστημονικού Διαγνώστη (Cleaning Advisor) με Βεβαιωμένη Επαγγελματική Κατάρτιση, έχει κριθεί απαραίτητη. Ο Επιστημονικός Διαγνώστης (Cleaning Advisor) μελετά το χώρο και προσαρμόζει λύσεις ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες που καλείται να καλύψει.

Εξετάζει και Οργανώνει το σχεδιασμό για τη διαχείρισή τους με βάση τις εξής συνιστώσες:

1) Τοποθεσία του χώρου ή της επιχείρησης. Υπάρχουν χώροι περισσότερο ή λιγότερο βεβαρημένοι ή απλώς με άλλες ανάγκες, ανάλογα με το πού βρίσκονται. Αλλιώς χειριζόμαστε τα πράγματα σε ένα ξενοδοχείο πόλης κι αλλιώς σε έναν ορεινό ξενώνα.
2) Μέγεθος του χώρου. Σεβόμενοι πάντα τους ίδιους κανόνες καθαριότητας, τηρούμε τις αναλογίες και την ισορροπία σε μικρότερες ή μεγαλύτερες επιχειρήσεις.
3) Χρήση και κίνηση στο χώρο. Συνυπολογίζουμε την παλαιότητα του χώρου, τη συχνότητα χρήσης του και τις ειδικές του ανάγκες. Δρούμε διαφορετικά σε ένα καλοκαιρινό παραθαλάσσιο θέρετρο κι αλλιώς σε έναν ορεινό ξενώνα με κίνηση τη χειμερινή περίοδο.
4) Περιβάλλον κι ενέργεια. Ο σεβασμός στο περιβάλλον πρέπει να είναι ο γνώμονας κάθε μας κίνησης για βιώσιμη ανάπτυξη και ικανότητα περιβαλλοντικής υποστήριξης στον επιχειρησιακό τομέα των ξενοδοχείων. Εφαρμόζοντας μεθόδους καθαρισμού, όσο το δυνατόν φιλικότερες στο περιβάλλον, συμβάλλουμε στη βιωσιμότητα του τόπου που βρίσκεται η επιχείρηση, ώστε να ενισχυθεί η έννοια της Green & clean Hotels.
5) Η αξία της φιλοξενίας. Η αίσθηση φιλοξενίας είναι η βασική αξία που χαρακτηρίζει τα επιτυχημένα ξενοδοχειακά καταλύματα, συμβατά με τον τρόπο ζωής των ανθρώπων που ζουν και κινούνται μέσα. Αταξία και βρωμιά αποδιοργανώνουν και δεν εμπνέουν καλή διάθεση.

«Ο σεβασμός στις ανάγκες του επισκέπτη, η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, η φιλική και άμεση εξυπηρέτηση, είναι απαραίτητα στοιχεία για κάθε είδους ξενοδοχειακής μονάδας, από τις μεγαλύτερες αλυσίδες μέχρι τις οικογενειακές επιχειρήσεις.»

Πρέπει να θεωρούμε την επιχειρησιακή οργάνωση και την περιβαλλοντική διαχείριση σαν αδιάσπαστο σύνολο. Οι νόμοι προάγουν τις οικολογικές μεθόδους, όμως η διάδοσή τους και η γενίκευση της εφαρμογής τους στην ελεύθερη αγορά βρίσκεται κατά ένα μέρος στα χέρια των επιχειρηματιών. Οι σύγχρονοι επιχειρηματίες πρέπει να κινούνται με βάση το τρίπτυχο επιχείρηση – καταναλωτής – περιβάλλον. Κάτι που έχει μπει στη συλλογική συνείδηση των καταναλωτών – εννοούμε την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον – πρέπει να αποτελεί κριτήριο για την ποιότητα του τομέα της φιλοξενίας.

Γι’ αυτό το λόγο, οι επαγγελματίες ξενοδόχοι χρειάζονται τις συμβουλευτικές υπηρεσίες του Επιστημονικού Διαγνώστη (Cleaning Advisor). Μακροπρόθεσμα, αυτές οι υπηρεσίες αποδίδουν ποιοτικά και οικονομικά για την επιχείρηση γιατί η ενημέρωση δίνει το ανταγωνιστικό προβάδισμα, διότι «Το υποτίθεται καθαρό είναι πιο επικίνδυνο απ’ το βρώμικο».

«Η Ποιοτικά Προσαρμοσμένη Εφαρμογή των μεθόδων, με Πλήρη Βεβαιωμένη Απορρύπανση για την υγιεινή των χώρων που παραδίδονται προς χρήση, πρέπει να είναι μια απλούστερης μορφής εναλλακτική φυσική λύση στην ρύπανση των εσωτερικών χώρων, χωρίς επιβλαβείς επιπτώσεις στους ανθρώπους, στα κατοικίδια ζώα, στους χώρους γενικά ή στο περιβάλλον.»

Οι υπεύθυνοι στους τομείς της καθαριότητας, πρέπει να ζητούν αυστηρές προδιαγραφές στις πρόσφορες από τις εξειδικευμένες εταιρίες Bio-Εφαρμογών Επαγγελματικής Απορρύπανσης και Εξυγίανσης, να εκτιμούν πρώτα, την γνώση της εμπειρίας, την Τεχνογνωσία της Λειτουργικότητας, την Πιστοποιημένη Επαγγελματική Κατάρτιση για την Υψηλή Ποιοτικά Εξειδικευμένη Εφαρμογή, αλλά και την Βεβαίωση Παροχής των Προσφερόμενων Εργασιών, βάση του εξειδικευμένου μηχανολογικού εξοπλισμού, με ένα επιτόπιο «Test Dry» και όχι τις χαμηλές τιμές.

Είναι λοιπόν απαραίτητη η Χρήση ενός Απόλυτα Επαγγελματικού, Εξειδικευμένου και Εργονομικά Αποτελεσματικού, για την απομάκρυνση των «ρυπογόνων μικροβιακών φορτίων» στερεής βρωμιάς, ακόμα και για τις δυσπρόσιτες περιοχές με βιότοπους ακάρεων της εσωτερικής σκόνης (Dust mites) «Προηγμένης Τεχνολογικά Ενεργειακής Απόδοσης», με έγκριση «Green Label» του CRI για αφαίρεση ρύπων, συγκράτηση σκόνης και διατήρηση εμφάνισης.

«Η παροχή ενσωματωμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών, δημιουργεί το υπόβαθρο ώστε να προσφερθούν οι προστιθεμένης αξίας υπηρεσίες και στους τομείς της εσωτερικής περιβαλλοντικής διαχείρισης, για την προώθηση του περιβαλλοντικού πολιτισμού των ξενοδοχείων.»

Δεδομένου ότι η οικολογική μετακίνηση αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς, ο στόχος των Green & Clean Hotels, είναι η εφαρμογή της «Green decontamination» μέσω ενός περιβαλλοντικού συστήματος διαχείρισης με την υιοθέτηση εναλλακτικών μεθόδων για βελτιωμένη ποιότητα του Εσωτερικού Περιβάλλοντα Χώρου.

Στην Klintec, τα προγράμματα που αναπτύσσονται βάσει των Μεθόδων της Έννοιας Καθαρισμού (Klintec Cleaning Concept) μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως ένα Πρακτικό Εργαλείο, για την τήρηση της καθαρότητας στους εσωτερικούς χώρους. Χάρις στις Εξειδικευμένες Μεθόδους -που εκσυγχρονίζονται συνεχώς – και στην Επιμορφωτική Κατάρτιση και Τεχνογνωσία των Συνεργατών μας, μπορούμε να προσφέρουμε τις Οικονομικότερες Εναλλακτικές Λύσεις οι οποίες θα συνδέουν την Εναρμόνιση των Δαπανών με την Ποιότητα των Παρεχομένων Υπηρεσιών στον Καθαρισμό, και την Βεβαιωμένη Εγγύηση Εφαρμογής για την Παροχή των Προσφερόμενων Εργασιών.

Πληροφορίες, μπορείτε να μας ζητήσετε με ένα email στο info@klintec.gr, η να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887.

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor
Info:
Πηγή:
Cleaningnews.grGreenmiteclean.gr

Διαβάστε επίσης