Περιγραφή
Εύκολη συνταγή, για χοιρινό στο τηγάνι. Νόστιμος και γρήγορος μεζές για το καθημερινό τραπέζι!
Υλικά
500 γρ. χοιρινό (χωρίς κόκαλα από σπάλα ή μπούτι) κομμένο σε κύβους
2 κρεμμύδια ξερά
20 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1 μικρή πράσινη πιπεριά
1 πράσο
50 γρ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
120 γρ. κρασί ρετσίνα
λίγο κάρυ
ρίγανη
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Μέθοδος: Τηγάνι
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
- Κόβουμε τα κρεμμύδια μακρόστενα και τα σοτάρουμε με το μισό βούτυρο σ' ενα τηγάνι.
- Αφού μαλακώσουν, χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε την ζάχαρη και λίγο πιπέρι. Αφήνουμε τα κρεμμύδια να καραμελώσουν ανακατεύοντας τακτικά.
- Τα αφαιρούμε από το τηγάνι χωρίς να σβήσουμε την φωτιά και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κάρυ. Γυρνάμε απ' όλες τις πλευρές και αφήνουμε να θωρακιστεί.
- Αφήνουμε περίπου 15 λεπτά μέχρι να γίνει, ενώ στην μέση περίπου του χρόνου προσθέτουμε το πράσο και την πιπεριά σε μεγάλα κομμάτια για να πάρει άρωμα το κρέας.
- Αφαιρούμε το πράσο και την πιπεριά. Προσθέτουμε στο τηγάνι τα κρεμμύδια και έπειτα σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε ρίγανη και κατεβάζουμε από την φωτιά.
- Για τα chips πατάτας, κόβουμε τις πατάτες πολύ λεπτές, τις αλατίζουμε και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά.
- Σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
by Elen En.