Περιγραφή
Μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα και μπορεί να σερβιριστεί και ως μεζές και ως κυρίως πιάτο
Υλικά
1 κιλό χοιρινό σπάλα χωρίς κόκαλο
½ φλιτζάνι ξίδι
1/2 ποτήρι κρασί
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Μέθοδος: Τηγάνι
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομματάκια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε ρίγανη ξίδι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και προσθέτουμε το χοιρινό μαζί με τα υγρά του.
Το αφήνουμε να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί.
Μόλις πιει το κρασί και ροδίσει το βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως