Περιγραφή
Καταπληκτική σάλτσα που συνοδεύει υπέροχα πολλά πιάτα. Ταιριάζει θαυμάσια με ζυμαρικά, ρύζι, λαχανικά, κοτόπουλο, κόκκινο κρέας.
Υλικά
Μισό κιλό φρέσκα μανιτάρια
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 σφηνοπότηρο κονιάκ ή μπράντυ
2 κουταλιές βούτυρο ή ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
1- 2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
Με μια ματιά
- Μερίδες: 2-3
- Μέθοδος: Τηγάνι
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε φέτες τα μανιτάρια.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και την σκελίδα σκόρδο χωρίς να την κόψουμε. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μόλις "χρυσίσει" προσθέτουμε τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και αφού εξατμιστούν όλα τα υγρά το "σβήνουμε" με το κονιάκ.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σε σιγανή φωτιά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ώσπου να πήξει ελαφρώς. Στο τέλος ρίχνουμε το τυρί σε ποσότητα της αρεσκείας μας, αναλόγως πόσο πηχτή ή αραιή θέλει ο καθένας τη σάλτσα. Μόλις κρυώσει πήζει κι άλλο γι' αυτό όταν η σάλτσα έχει πήξει όσο θέλουμε πρέπει να αποσύρουμε το σκεύος από το μάτι της κουζίνας.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να το σερβίρουμε και ως πρώτο πιάτο με φρυγανισμένα ψωμάκια ή σκορδοψωμάκια.
Μπορούμε να προσθέσουμε κομματάκια καπνιστό μπέικον. Πηγαίνει πολύ με ζυμαρικά.