Περιγραφή
Η επιλογή να μαρινάρετε κοτόπουλο δεν είναι δύσκολη απόφαση. Το κρέας του κοτόπουλου δεν χρειάζεται να παραμείνει πολλές ώρες στη μαρινάδα και άρα αξίζει να δοκιμάσετε.
Υλικά
4 στήθη κοτόπουλο φιλέτο
150 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. γιαούρτι
πάπρικα
αλάτι, πιπέρι
250 ml μπύρα
ελαιόλαδο
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Μέθοδος: Τηγάνι
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
•Πλένουμε το κοτόπουλο και το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
•Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι την κρέμα γάλακτος με το γιαούρτι και την πάπρικα.
•Αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και απλώνουμε τα κομμάτια σε ένα πλατύ και ρηχό μπολ. Το περιχύνουμε με την μαρινάδα, τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε για 2 ώρες.
•Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, και σοτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου αφαιρώντας τα πολλά υπολείμματα μαρινάδας που υπάρχει πάνω.
•Μόλις πάρουν χρώμα τα γυρνάμε από την άλλη πλευρά και τα αφήνουμε να ψηθούν για 10-15 λεπτά περίπου (γυρνώντας τις πλευρές τακτικά).
•Σβήνουμε με την μπύρα και αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά και το κοτόπουλο να αποκτήσει μία πιο σκούρα κρούστα.
•Σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
by Elen En.