Περιγραφή
Σε αυτό το πιάτο, τα ζυμαρικά δένουν αρμονικά με τις γαρίδες.
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6
1 κιλό γαρίδες Νο 2
8 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κιλό φρέσκιες ντομάτες
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
3 κρεμμύδια
3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
Μια πρέζα γαρύφαλλο
1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι
πιπέρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Μέθοδος: Κατσαρόλας
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, χωρίς να αφαιρέσουμε το κέλυφος και κρατώντας πάντα το κεφάλι και την ουρά. Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη ή τις λιώνουμε στο μούλτι, ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το μαϊντανό.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να χρυσίσουν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 2-3 λεπτά, μέχρι να κοκκινίσουν. Τις σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά. Μετά βάζουμε στην κατσαρόλα τις ντομάτες (αν δεν είναι γλυκές, προσθέτουμε μια κουταλιά ζάχαρη), το γαρύφαλλο, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά, μέχρι να δέσει μέτρια η σάλτσα.
Σε μία άλλη κατσαρόλα, βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν σε αλατισμένο νερό, ακολουθώντας το χρόνο βρασμού που γράφει το πακέτο. Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τις γαρίδες και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν. Σερβίρουμε είτε χωριστά σε κάθε πιάτο, είτε σε βαθιά πιατέλα, με φρεσκοκομμένο πιπέρι. Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο με παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι τριμμένο.