Περιγραφή
Το σπετζοφάι (ή αλλιώς σπεντζοφάι ή σπετσοφάι) είναι παραδοσιακό, πικάντικο φαγητό της Ιταλικής και Ελληνικής κουζίνας από τηγανισμένα λουκάνικα με σάλτσα από πιπεριές και ντομάτα. Η συνταγή αυτή αυτή είναι παραδοσιακή του Πηλίου.
Υλικά
1 κιλό λουκάνικα χωριάτικα (κατά προτίμηση Πηλίου) κομμένο σε ροδέλες
1 κιλό πιπεριές πράσινες τύπου κέρατο ολόκληρες ή κομμένες σε χονδρές ροδέλες
1 κουτί χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι
Λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
Πιπέρι
1/3 λίτρου νερό
Με μια ματιά
- Μερίδες: 6
- Μέθοδος: Κατσαρόλας
- Κουζίνα: Ελληνική
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε, με λίγο λάδι. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και το χυμό ντομάτας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, σε χαμηλή φωτιά, για 15 λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε τα λουκάνικα από την κατσαρόλα και βάζουμε τις πιπεριές να βράσουν μέσα στη σάλτσα, για 15 λεπτά ακόμη, σε χαμηλή θερμοκρασία. Τέλος, προσθέτουμε λίγο πιπέρι, αν θέλουμε.