Ο σωστός χειρισμός και οι κατάλληλες συνθήκες συντήρησης και αποθήκευσης των τροφίμων αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την ασφαλή κατανάλωσή τους, ειδικότερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
Πώς να πλένουμε τις φράουλες σωστά
Οι φράουλες είναι ένα εξαιρετικό φρούτο, είτε ψάχνουμε για ένα γρήγορο σνακ είτε για επιδόρπιο. Ως φρούτο όμως είναι αρκετά ευαίσθητο και είναι σημαντικό να τις καθαρίσουμε πολύ καλά πριν τις καταναλώσουμε.
Πώς να ξεπαγώσετε κρέας σωστά και με ασφάλεια
Σε όλους μας αρέσει το φρέσκο κρέας. Η γεύση του δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα. Ωστόσο είναι συχνό φαινόμενο να βάζουμε ένα κομμάτι κρέας στην κατάψυξη.
Κανόνες ασφαλείας στην κουζίνα!
Μπορεί το μαγείρεμα των τροφίμων να σκοτώσει τον κορονοϊό;
Τι γίνεται όταν έρθει η ώρα να φάτε επιτέλους όλα αυτά τα προϊόντα που πήρατε από το σούπερ μάρκετ;
10 επικίνδυνα λάθη που κάνουμε στην κουζίνα
Η ασφάλεια στη μαγειρική δεν αρχίζει ούτε τελειώνει με το καλό πλύσιμο των φρούτων και των λαχανικών.
Πώς να ετοιμάσετε το καλοκαίρι φαγητό με ασφάλεια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
Το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τα τρόφιμα αλλοιώνονται με πολύ γρήγορες ταχύτητες. Με ζέστη και λίγη υγρασία τα βακτήρια «κάνουν πάρτυ». Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τη συντήρησή των τροφίμων ώστε να αποφύγουμε προβλήματα με την υγεία μας. Μέσα στο σπίτι μας αυτό είναι πιο εύκολο γιατί η κουζίνα είναι ένας χώρος διαμορφωμένος για την σωστή παρασκευή του φαγητού μας. Όταν όμως αποφασίζουμε να απολαύσουμε το φαγητό μας έξω, τώρα που ο καιρός ευνοεί, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε.
Βασικοί κανόνες ασφάλειας τροφίμων στο σπίτι
Είναι γεγονός ότι τα ακατάλληλα τρόφιμα ευθύνονται για μεγάλο αριθμό από τροφικές ασθένειες. Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί στην αγορά τροφίμων και πρώτων υλών μαγειρικής. Δεν αρκεί όμως αυτό. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ασφάλειας τροφίμων είναι η συντήρηση. Γιατί ασφαλή τρόφιμα είναι τα καλοσυντηρημένα τρόφιμα.
Ληγμένα τρόφιμα. Τι να κρατάμε, τι να πετάμε
Δεν έχουν περάσει παρά τρεις μόνο ημέρες από την ημερομηνία λήξης του γιαουρτιού, ενώ η γραβιέρα έχει σκεπαστεί από ένα λεπτό στρώμα μούχλας: πρέπει οπωσδήποτε να τα πετάξουμε; Πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε -κυρίως τα νωπά- δεν χρειάζονται ημερομηνία λήξης για να μας κρατάνε σε επιφυλακή. Η σωστή διατήρηση και διαχείρισή τους είναι αυτή που βοηθάει στη σωστή κατανάλωσή τους.
Πόσο θρεπτικά και πόσο ασφαλή είναι τα κατεψυγμένα προϊόντα;
Τις τελευταίες δεκαετίες η κατανάλωση κατεψυγμένων προϊόντων έχει αυξηθεί εντυπωσιακά. Τα κατεψυγμένα προϊόντα προσφέρουν όλα όσα ζητάει σήμερα ο καταναλωτής: Ξεκούραστο, απολαυστικό, δεδομένο φαγητό, χωρίς δαπανηρή προετοιμασία και μια στην κυριολεξία εγγυημένη επιτυχία. Τι ξέρετε όμως γι’ αυτά τα προϊόντα;