Περιγραφή
Παραλλαγή της κλασσικής συνταγής για κλέφτικο με μείγμα αρνίσιου και χοιρινού κρέατος
Υλικά
1/2 κιλό αρνί σπάλα σε κύβους
1/2 κιλό τηγανιά χοιρινή σε κύβους
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 τμχ καρότο σε κύβους
1 τμχ πιπεριά πράσινη σε κύβους
1 τμχ κόκκινη πράσινη σε κύβους
1/3 τμχ σέλερι σε κύβους
200 γρ κρεμμυδάκια για στιφάδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
θυμάρι
αλάτι ψιλό
μαύρο πιπέρι τριμμένο
200 γρ. τυριά σκληρά σε κύβους
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Μέθοδος: Φούρνου
- Κουζίνα: Ελληνική
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε με ελαιόλαδο το κρέας. Μόλις ροδίσει, προσθέτουμε τα λαχανικά και σβήνουμε με το κρασί. Καρυκεύουμε με το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και αφήνουμε το κρέας να κρυώσει.
Προσθέτουμε τα τυριά, ανακατεύουμε καλά και χωρίζουμε σε τέσσερις μερίδες, τοποθετώντας τις σε λαδόκολλα.
Διπλώνουμε καλά σε φάκελο και προαιρετικά δένουμε με σπάγκο. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 1 ώρα και 45΄. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ραντίζουμε με νερό.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για λαδόκολλα, μπορείτε να τυλίξετε με ζύμη σφολιάτας ή ζύμη κουρού.