Περιγραφή
Σούπα με φακές, με καυτερή πιπεριά
Υλικά
½ κιλό φακές
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι νερού ντοματοχυμό
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
σέλινο
1 καρότο
1/2 πιπεριά φλωρίνης
αλάτι, κύμινο
2-3 πιπερίτσες κόκκινες καυτερές
2-3 φύλλα δάφνης
ξύδι
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Κουζίνα: Ελληνική
Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι, το καρότο, και το σέλινο. Πλένετε τη φακή και τη βάζετε στην κατσαρόλα με τρία φλυτζάνια νερό. Αφήνετε να πάρει μια βράση, και προσθέτετε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο, το σκόρδο, το ντοματοχυμό, την πιπεριά φλωρίνης, τη δάφνη και τις πιπερίτσες. Αν έχετε και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αφήνει ωραία γεύση. Οταν έχει σχεδόν βράσει η φακή, προσθέτετε το λάδι και το αλάτι. Αυτά τα δύο υλικά τα αφήνουμε για το τέλος, το λάδι γιατί είναι πιο υγιεινό ωμό και το αλάτι για να μη σφίξουν οι φακές και δε βράζουν με τίποτα. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε κι άλλο νερό, αναλόγως με το πόσο εύκολα βράζουν οι φακές σας και πόσο ζουμερές τις θέλετε. Πριν το σερβίρισμα αφαιρείτε τα φύλλα δάφνης και το σκόρδο (αν και σε μερικούς αρέσει). Αν θέλετε σερβίρετε με ξύδι.