Περιγραφή
Αν δυσκολεύεστε να ανοίξετε φύλλο ή αν αποφεύγετε το πολύ αλεύρι, ιδού μια πίτα με ελαφριά και λεπτή γεύση.
Υλικά
Για την πίτα
400 γρ. κολοκυθάκια μικρά και τρυφερά
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 ½ φλ. τσαγιού καλαμποκάλευρο
2 αυγά
1 φλ. Τσαγιού ντομάτες λιαστές (καλά στραγγισμένες ) και ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού
½ δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πάπρικα
Για την κρούστα
2 αυγά
¾ φλ. Τσαγιού γάλα
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Με μια ματιά
- Μερίδες: 1 ταψί 30 εκ. περίπου
- Μέθοδος: Φούρνου
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα τρυπητό. Τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 30 λεπτά, για να στραγγίξουν από τα υγρά τους. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, την θρυμματισμένη φέτα, τη τριμμένη γραβιέρα, το καλαμποκάλευρο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τη μαργαρίνη, το δυόσμο, τις ντομάτες τις λιαστές και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Λαδώνουμε καλά ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30 εκ. και αδειάζουμε το μίγμα με τα κολοκυθάκια. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα. Καρυκεύουμε. Περιχύνουμε το υγρό μίγμα πάνω από την πίτα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα. Ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει η κρούστα. Σερβίρουμε τη πίτα χλιαρή ή κρύα.