Περιγραφή
Σαλάτα ζυμαρικών με πένες, φρέσκα φασολάκια, μοτσαρέλα, λιαστές ντομάτες και ελιές.
Υλικά
2 φλιτζ .τσαγ. πένες ή κογχυλάκια
200 γρ. πράσινα φασολάκια στρογγυλά, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1/2 κουτ. τσαγ. θυμάρι
1/ 2 κουτ. τσαγ. φρέσκη ρίγανη
1/3 φλιτζ. τσαγ. ψιλοκομμένο φρέσκο πλατύφυλλο μαϊντανό
100 γρ. μοτσαρέλα, κομμένη λεπτά κομμάτια
¾ φλιτζ. τσαγ. σουρωμένες, λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
6 μαύρες ελιές ( Καλαμάτας ή θρούμπες)
1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο
αλάτι
Με μια ματιά
- Μερίδες: 6
Εκτέλεση
Βράζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και προσθέτοντας μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο έτσι ώστε να μην κολλήσουν.
Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα ζεματίζουμε τα φασολάκια, σε μπόλικο αλατισμένο νερό, προσέχοντας να μην μας παραβράσουν και μαλακώσουν.
Σουρώνουμε τα φασολάκια. Ξεπλένουμε κάτω από κρύο νερό, ξανασουρώνουμε και τα βάζουμε στην άκρη.
Στραγγίζουμε και τα ζυμαρικά μας και τα αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτομε καταρχήν όσο τα ζυμαρικά είναι ακόμα ζεστά τη μοτσαρέλα, το θυμάρι και την ρίγανη. Ανακατεύουμε ζωηρά και ρίχνουμε τα πράσινα φασολάκια και τις λιαστές ντομάτες.
Ντρέσιγκ:
Σε ένα βάζο που κλείνει καλά ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και τον χυμό λεμονιού. Ανακινούμε πολύ καλά, να ενωθούν καλά τα υλικά. Περιχύνουμε την σαλάτα, προσθέτουμε τις ελιές, ανακατεύουμε και σερβίρουμε χωρίς να παγώσουμε πριν.