Περιγραφή
Μία σαλάτα που συνοδεύει κρέας ή θαλασσινά, ταιριάζει με όλα.
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά βίδες
1 συσκευασία τόνου σε νερό (κανονικό μέγεθος όχι μικρό)
1 συσκευασία καλαμπόκι (μικρή)
3-4 καρότα
1 βάζο μαγιονέζα (από 250 γραμ. έως και 400 γραμ.)
2-3 κ.σ ελαιόλαδο
Με μια ματιά
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά κατά τις οδηγίες τους και τα σουρώνουμε (δεν τα καίμε, προσθέτουμε εάν θέλουμε τις 2-3 κ.σ. λάδι).
Σε ένα μεγάλο μπολ (κατά προτίμηση σε αυτό που θα αποθηκεύσουμε ή θα σερβίρουμε αργότερα την σαλάτα) ανακατεύουμε τα υλικά - αφού κρυώσουν λιγάκι τα μακαρόνια γιατί η μαγιονέζα θα υγροποιηθεί - τον τόνο, το καλαμπόκι, τα καρότα τριμμένα στον τρίφτη όπως για σαλάτα, την μαγιονέζα και τα μακαρόνια.
Ανακατεύουμε απαλά και αναμειγνύουμε τα υλικά και δοκιμάζουμε. Ανάλογα προσθέτουμε καρότο (σε αυτό έγκειται η επιτυχία της σαλάτας) ή μαγιονέζα ή καλαμπόκι περισσότερο εάν θέλουμε.