Περιγραφή
Το πιο τρυφερό κομμάτι του χοιρινού, το ψαρονέφρι με μια λαχταριστή κρέμα, σαφράν και ταλιατέλες.
Υλικά
500 γραμμ. ταλιατέλες
½ κουταλιά γλυκού σαφράν
1 κουταλιά σούπας τυρί κρέμα
200 γραμμ. κρέμα γάλακτος Light
2 κουταλιές σούπας φρέσκο βασιλικό
3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές σούπας λάδι
1 φλιτζάνι του καφέ άσπρο κρασί
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 πράσο ψιλοκομμένο
½ κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 ψαρονέφρι κομμένο σε λεπτές φέτες (300-350 γραμμ.)
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4-6
- Μέθοδος: Κατσαρόλας
- Δυσκολία: Μέτρια
Εκτέλεση
Σοτάρουμε ελαφρά στο λάδι το σκόρδο και προσθέτουμε το κρέας. Μόλις πάρει χρώμα το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το πράσο και την πιπεριά. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σε 5’ προσθέτουμε το σαφράν. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί 5-6 λεπτά. Ρίχνουνε την κρέμα και σβήνουμε τη φωτιά. Βάζουμε τα τυριά, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με φρέσκο βασιλικό.