Θαλασσινά Εξωτικά και Πικάντικα

Θαλασσινά Εξωτικά και Πικάντικα

Θαλασσινά Εξωτικά και Πικάντικα

Περιγραφή

Μεζεδάκι σας έχω για σήμερα, από άλλη γη και από άλλα μέρη…
Ξέρω ότι αρκετοί απολαμβάνετε τις τελευταίες μέρες των φετινών σας διακοπών, κάνετε βουτίτσες και τσακίζετε ουζάκια στις παραλίες (δεν σας ζηλεύω καθόλου.. :P).. Εγώ ουζάκι δεν ήπια, ευχαριστήθηκα όμως ένα ελαφρύ αλλά σπιρτόζικο πιάτο..

Υλικά

20 μέτριες γαρίδες καθαρισμένες
1/2 κιλό καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1/2 γλυκιά πιπεριά κόκκινη
1/2 γλυκιά πιπεριά κίτρινη
1/2 γλυκιά πιπεριά πράσινη
2 ροδέλες ανανά (φρέσκο ή σε φυσικό χυμό) κομμένο σε κυβάκια
1 κουταλάκι κάρι
1/2 κουταλάκι κύμινο τριμμένο
1/2 κουταλάκι κόλιανδρο τριμμένο
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
Αλάτι - Πιπέρι

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 4
  • Μέθοδος: Κατσαρόλας
  • Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα ή μεγάλο και βαθύ τηγάνι το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο, το κάρι, το κύμινο, το κόλιανδρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τα υλικά για 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, ανακατεύουμε και τέλος βάζουμε και τα Θαλασσινά. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε στην φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας το φαγητό συχνά. Πριν σβήσουμε, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τον ανανά και ανακατεύουμε εκ νέου.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο δυόσμο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πηγή: http://eri-captaincook.blogspot.com/

Κατηγορίες Συνταγών