Περιγραφή
Μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε τη βασιλόπιτα Σμύρνης με άρωμα πορτοκαλιού (του Τσελεμεντέ), μια παραδοσιακή συνταγή του πιο διάσημου σεφ! Η συνταγή που ακολουθούσαν οι γιαγιάδες μας και οι μαμάδες μας για να τα πρωτοχρονιάτικα τραπέζια και για να τιμήσουν το έθιμο με το φλουρί. Πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή!
Υλικά
6 κούπες αλεύρι
3 κουτ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 κούπες ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο
6 αυγά
Χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 σφην. κονιάκ
Ζάχαρη άχνη
Με μια ματιά
- Μέθοδος: Φούρνου
- Κουζίνα: Ελληνική
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη καλά
Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο, τον χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ
Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα αλεύρι και τη μισή μαρέγκα
Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν και τη μαρέγκα
Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και βάζουμε το φλουρί
Λίγα μυστικά ακόμα
Αντί για βούτυρο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαργαρίνη
Διακοσμήστε με γλάσο σοκολάτας ή με τρούφα