Οι μεγαλύτεροι Σεφ των ΗΠΑ σας δίνουν tips μαγειρικής που δεν γνωρίζετε!

Οι μεγαλύτεροι Σεφ των ΗΠΑ σας δίνουν tips μαγειρικής που δεν γνωρίζετε! Οι μεγαλύτεροι Σεφ των ΗΠΑ σας δίνουν tips μαγειρικής που δεν γνωρίζετε!

Όσες και όσοι ασχολούνται με τη μαγειρική τους αρέσει να ακούν κοπλιμέντα για το φαγητό τους. Αν και εσείς ανήκετε σε αυτή την κατηγορία γυναικών ή ανδρών, σας έχουμε εδώ πολύ χρήσιμα tips που μοιράστηκαν μαζί μας μερικοί από τους top σεφ των ΗΠΑ και παγκοσμίως.

Αγοράστε φρέσκο αρακά 
Ο Gavin Kaysen είναι πολύ γνωστός σεφ που μοιράζεται μαζί μας ένα εκπληκτικό tip μαγειρέματος. Στο εστιατόριο που δουλεύει αγοράζουν φρέσκο αρακά, τον οποίο αφού ξεφλουδίσουν, τον ζεματάνε και τον αφήνουν να παγώσει βάζοντάς τον στην κατάψυξη. Έτσι όταν έρχεται η άνοιξη, μπορούνε να χρησιμοποιήσουν τον αρακά σε σούπες ή άλλα πιάτα ακόμα και αν δεν είναι η εποχή του.

Οι περισσότεροι σεφ τονίζουν πως πρέπει να δίνετε μεγάλη σημασία στα συστατικά που αγοράζετε.

Ψωνίστε καλά υλικά 
Ο Jonathan Benno είναι ο σεφ του Lincoln Ristorante και η συμβουλή του γα φανταστική μαγειρική είναι η επιλογή των σωστών συστατικών. Ο Jonathan προτείνει να δίνετε μεγάλη βάση στα φρέσκα και καλά συστατικά γιατί μπορούν να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό το πιάτο σας.

Φτιάξτε το δικό σας πιπέρι 
Το πιπέρι είναι ένα μπαχαρικό που είναι απολύτως απαραίτητο στην κουζίνα μας. Ο διάσημος σεφ Alex Stupak τονίζει πως καλό είναι να φτιάχνετε το πιπέρι σας μόνοι σας. Πάρτε κόκκινες πιπερίτσες, αποξηράνετέ τις και τρίψτε τις ώστε να γίνουν πιπέρι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το καυτερό μπαχαρικό σε διάφορα πιάτα και να εντυπωσιάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας.

Καθαρίστε το τηγάνι σας με λάδι και αλάτι
Ο σεφ Justin Smillie μοιράζεται μαζί μας ένα κολπάκι για να καθαρίζετε τέλεια και εύκολα το τηγάνι σας. Βάλτε λάδι και αλάτι στο λερωμένο τηγάνι, βάλτε το να ζεσταθεί καλά και στη συνέχεια πλύντε το. Το μείγμα αλατιού-λαδιού μαζί με την υψηλή θερμοκρασία θα βοηθήσουν το τηγάνι σας να καθαριστεί πανεύκολα.

Οργανώστε το χώρο σας
Ο σεφ David Chang του Momofuku τονίζει πως το παν στη μαγειρική είναι η σωστή οργάνωση. Αν θέλετε να φτιάξετε ένα καινούριο πιάτο ή έχετε να μαγειρέψετε για πολλά άτομα, ξεκινήστε οργανώνοντας τον χρόνο και τον χώρο σας. Είναι πολύ σημαντική υπόθεση να έχετε ένα καλό πλάνο, όπως ακριβώς γίνεται ακόμα και στα πιο ακριβά εστιατόρια.

Χρησιμοποιήστε τη βρώμη στη μαγειρική σας
Ο Frederik Berselius τονίζει πως η βρώμη είναι ένα σιτηρό όπως και όλα τα άλλα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά φαγητά πέραν του πρωινού. Αξιοποιήστε τη βρώμη και εκμεταλλευτείτε την όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε άλλο σιτηρό. Είναι ακριβώς το ίδιο!

Προσθέστε φυσικά γλυκαντικά
Η ζάχαρη είναι ένα συστατικό που ταιριάζει σε πολλά αλμυρά πιάτα γιατί εξισορροπεί τις γεύσεις και κάνει το πιάτο ακόμα πιο νόστιμο. Χρησιμοποιήστε αντί για ζάχαρη άλλα φυσικά γλυκαντικά όπως σιρόπι σφενδάμου ή μέλι που είναι μεν γλυκά αλλά δεν βλάπτουν.

Διαβάστε επίσης