Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα γεμιστή (με κιμά, ρύζι και κάστανα)

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα γεμιστή (με κιμά, ρύζι και κάστανα)

Χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα γεμιστή (με κιμά, ρύζι και κάστανα)

Περιγραφή

Αν και η Ελληνική παράδοση επιτάσσει ως γεύμα την ημέρα των Χριστουγέννων το χοιρινό, έχει γίνει συνήθεια πλέον, επηρεασμένοι από τα Δυτικά πρότυπα, να σερβίρουμε γεμιστή γαλοπούλα.
Αυτή η συνταγή έχει κύριο υλικό γέμισης τον κιμά, το ρύζι και τα κάστανα.

Υλικά

1 γαλοπούλα
½ κιλό κιμάς
50 γρ μαργαρίνη
1 κρεμμύδι
300 γρ ρύζι
400 γρ κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
1 φλ. λευκό κρασί
50 γρ σταφίδες
50 γρ κουκουνάρι σωταρισμένο ελαφρά
150 ml ζωμό κότας
Αλάτι, πιπέρι, βασιλικός

Με μια ματιά

  • Μέθοδος: Φούρνου

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την μαργαρίνη και σωτάρουμε το κρεμμύδι, το κουκουνάρι και τον κιμά. Στην συνέχεια σβήνουμε με κρασί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την γέμιση (το ρύζι, τα κάστανα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι) ενώ προσθέτουμε τον βασιλικό. Αλατοπιπερώνουμε το εσωτερικό της γαλοπούλας και με ένα κουτάλι το γεμίζουμε. Τη ράβουμε και δένουμε τις φτερούγες και τα πόδια κοντά στο σώμα. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C, και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο. Το ψήνουμε για 90 λεπτά.

Κατηγορίες Συνταγών