Περιγραφή
Καλοκαιρινή, ωραία εναλλακτική λύση για ένα διαφορετικό και νόστιμο σνακ.
Υλικά
3 κολοκυθάκια, κατά προτίμηση μεγάλα
3 αβγά
1/2 φλιτζάνι του καφέ νερό
αλάτι, πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ή γαλέτα
Με μια ματιά
- Μερίδες: 6
- Μέθοδος: Φούρνου
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, αφαιρούμε τα κοτσάνια και κόβουμε σε μπαστουνάκια ίσα με το δείκτη του χεριού μας και σε πάχος και σε μάκρος.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε αρκετό αρωματικό δυόσμο. Τα περνάμε ένα-ένα από το αλεύρι και το τοποθετούμε σε ανοιχτό σκεύος, π.χ. μεγάλο δίσκο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με λίγο νερό και λίγο αλάτι. Και έχουμε κοντά μας το ταψί που θα τα ψήσουμε, ελαφρώς λαδωμένο και το μπολ με την τριμμένη φρυγανιά. Έπειτα, πάλι ένα-ένα βουτάμε τα μπαστουνάκια στα χτυπημένα αβγά, αμέσως μετά στην τριμμένη φρυγανιά (ή γαλέτα) και κατευθείαν στο ταψί που θα τα ψήσουμε. Δηλαδή, μια διαδικασία όπως τα σνίτσελ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 40-45 λεπτά. Δεν ροδίζουν, δεν θα πρέπει να περιμένουμε να πάρουν χρώμα.
Μόλις βγουν από το φούρνο τα ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και τα ανακατώνουμε ελαφρά. Μπορούμε να ψεκάσουμε ή να ραντίσουμε, αλλά για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε ραντιστήρι.
Είναι λίγο μπελάς, το αποτέλεσμα όμως δεν θα σας απογοητεύσει
Λίγα μυστικά ακόμα
Τα έχω κάνει και με σιμιγδάλι, δεν είναι όμως το ίδιο νόστιμα.
Σχεδόν απαραίτητο ένα ντιπ γιαουρτιού ή τζατζίκι, μελιτζανοσαλάτα, πουρέ κ.α. Βάλτε τη φαντασία σας.
Ιωάννα Ζαχαριάδου