Περιγραφή
Ζεστό πιάτο με νότες θαλασσινής αύρας
Υλικά
1 κιλό ψάρι για σούπα (φαγκρί, κοκκινόψαρο, συναγρίδα, σφυρίδα, λαβράκι)
5 καρότα
1κρεμμύδι
2 κολοκυθάκια
3 πατάτες
1 πράσο
2 πιπεριές (κόκκινες ή πράσινες)
2/3 της κούπας λάδι
1 ματσάκι σέλινο
Αυγολέμονο
Αλάτι
Πιπέρι
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Μέθοδος: Κατσαρόλας
- Κουζίνα: Ελληνική
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά και το ψάρι.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και ρίχνουμε τα λαχανικά κομμένα, το πιπέρι και το αλάτι και αφήνουμε να βράσει, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (περίπου 35-45 λεπτά).
3. Όταν είναι έτοιμα τα λαχανικά, τα βγάζουμε σε μία πιατέλα, με μια τρυπητή κουτάλα.
4. Τοποθετούμε το ψάρι στο ειδικό καλαθάκι ή σε ένα τούλι και το βάζουμε να βράσει, για 10-15 λεπτά, στο ζουμί των λαχανικών, προσέχοντας να μη διαλυθεί. (Αν δεν έχουμε το ειδικό καλαθάκι ή τούλι, βάζουμε το ψάρι να βράσει στην κατσαρόλα, αλλά μετά στραγγίζουμε τη σούπα για να μη μείνουν κόκαλα ή λέπια).
5. ΄Oταν γίνει το ψάρι, το βγάζουμε στην πιατέλα
6. Περνάμε τις μισές πατάτες και το κρεμμύδι από το multi, με λίγο από το ζουμί, μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός και τον αδειάζουμε ξανά στην κατσαρόλα, μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ρίχνουμε πάλι τα λαχανικά στην κατσαρόλα.
7. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και τα σβήνουμε. Σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και πιπέρι. Μπορούμε, επίσης, να αυγοκόψουμε, αν θέλουμε, τη σούπα. Στην περίπτωση αυτή χτυπάμε δύο αυγά σε ένα μεγαλούτσικο μπολ, προσθέτουμε το λεμόνι και σιγά σιγά τη σούπα, ώστε το μείγμα να πάρει τη σωστή θερμοκρασία, χωρίς να ψηθούν τα αυγά. Όταν έχει γίνει αρκετά ζεστό, αρχίζουμε να το προσθέτουμε το μείγμα στη σούπα ανακατεύοντας συνέχεια.