Περιγραφή
Η γλυκιά γεύση του φρούτου σε ένα μοναδικό συνδυασμό με την καυτερή γεύση της πιπεριάς. Θα το λατρέψετε!
Υλικά
6 ακτινίδια ξεφλουδισμένα και κομμένα σε φέτες
1 μικρό κρεμμύδι (κόκκινο) σε φέτες
1 πιπεριά ελαφρά πικάντικη (τύπου jalapeno), σε ροδέλες
1/2 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ ή λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κάρυ σκόνη
Αλάτι (προαιρετικά)
Με μια ματιά
- Μερίδες: 6
- Προετοιμασία: 15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα κα;ι 15 λεπτά
- Κουζίνα: Αμερικάνικη
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα ακτινίδια, προτιμώντας να είναι μισοώριμα γιατί κόβονται καλύτερα. Τα κόβουμε σε λεπτά κυβάκια. Κόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά, τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε όλα αυτά μαζί σε ένα μπολ, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού, το μέλι, το κύμινο, το κάρυ και το αλάτι και ανακατεύουμε πάλι. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη σάλτσα να ξεκουραστεί για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου. Την συντηρούμε σε ψυγείο μέχρι να την σερβίρουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα
Φανταστικό σαν τοπ σε ψάρια, πουλερικά, τηγανιτά τσιπς, μπρουσκέτες
Επιλέξτε γλυκιά πιπεριά αν δεν αντέχετε τα πικάντικα ή αυξήστε τη ποσότητα της πικάντικης πιπεριάς αν θέλετε την σάλτσα σας πιο εκρηκτική.