Πώς να βγάλετε περισσότερο χυμό από το λεμόνι

Πώς να βγάλετε περισσότερο χυμό από το λεμόνι Πώς να βγάλετε περισσότερο χυμό από το λεμόνι

Συνήθως, όταν παίρνουμε ένα λεμόνι από το ψυγείο, αυτό έχει κρυώσει και είναι αρκετά δύσκολο έως και αδύνατο να βγάλουμε όλο το χυμό από αυτό. Υπάρχει ένα πολύ εύκολο τρικ με το οποίο θα βγάλετε όλο το χυμό στο λεπτό!

Πηγή βιταμίνης C, αλλά και βιταμινών Β1, Β2, Β3, Β6, πρωτεϊνών, υδατανθράκων, καλίου, φωσφόρου, μαγνήσιου, το κατακίτρινο λεμόνι είναι ένα από τα πιο θρεπτικά εσπεριδοειδή, που θωρακίζει τον οργανισμό.

Η αξία του όμως δεν περιορίζεται μόνο στη διατροφή, καθώς αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής ( χρησιμοποιείται για παράδειγμα στις λεμονόπιτες) , που αναδεικνύει κάθε συνταγή, χαρίζοντας μια όξινη ή γλυκιά γεύση και υπέροχο άρωμα.

Ωστόσο, όταν προσπαθούμε να το στύψουμε, δεν καταφέρνουμε να βγάλουμε τη μέγιστη δυνατή ποσότητα του χυμού που υπάρχει μέσα του, με αποτέλεσμα να σπαταλάμε πολλά περισσότερα από ένα λεμόνια και η διαδικασία να γίνεται μπελάς.

Για να μην αντιμετωπίσετε ποτέ ξανά πρόβλημα, η λύση βρίσκεται στην προετοιμασία του:

Για να πάρετε το μέγιστο δυνατό υγρό που περιέχει το λεμόνι, δεν έχετε παρά να το κυλήσετε με τις παλάμες σας πάνω στον πάγκο της κουζίνας, πιέζοντάς το. Θα παρατηρήσετε αμέσως, ότι το λεμόνι έχει αρχίσει να μαλακώνει και έτσι, μόλις το κόψετε, θα πάρετε τη μεγαλύτερη ποσότητα του υγρού του.

Εναλλακτικά, πριν το κόψετε μπορείτε να το βυθίσουμε σε ένα μπολ με ζεστό νερό ή να το ζεστάνετε για λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων ( 15 – 20 δευτερόλεπτα). Μόλις το βγάλετε από το φούρνο το λεμόνι σας είναι έτοιμο για πολύ στύψιμο.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι το ζέσταμα βοηθάει στη διάσπαση των υδατανθράκων του λεμονιού και ενθαρρύνει τη μέγιστη ρευστότητά του.

Διαβάστε επίσης