Σπάνια θα βρεθεί κάποιος που δε θα του αρέσουν οι τηγανητές πατάτες. Όμως, υπάρχουν πολλοί που τις αποφεύγουν, καθώς σκέφτονται τις θερμίδες που θα λάβουν.
Για αυτούς, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους, υπάρχουν 3 ενδιαφέροντα tips, προκειμένου οι τηγανητές πατάτες να έχουν όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες.
Ποια είναι αυτά:
1.Μαγείρεψε τηγανητές πατάτες στο… φούρνο
Αντί να τηγανίσεις τις πατάτες, μπορείς να τις τοποθετήσεις τις πατάτες σε ένα αντικολλητικό χαρτί (λαδόκολλα) και μετά στον φούρνο. Έτσι, όχι μόνο έχεις έναν πολύ πιο υγιεινό τρόπο μαγειρέματος, αλλά παράλληλα, μειώνεις τις θερμίδες τους και πετυχαίνεις οι πατάτες να είναι ακόμη πιο κριτσανιστές και απολαυστικές!
2.Μη βάλεις λάδι!
Μπορεί να ακούγεται απίθανο, όμως μπορείς να τηγανίσεις τις πατάτες με ελάχιστο λάδι, αρκεί να τις ψεκάσεις με σπρέι λαδιού! Όμως, πρόσεξε να ψεκάσεις ολόκληρη την επιφάνεια της πατάτας.
3.Μείωσε το αλάτι
Μπορεί το αλάτι να μην έχει θερμίδες, όμως μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα. Μια εναλλακτική είναι να τους βάλεις πάπρικα, σκόρδο σε σκόνη, τριμμένο βασιλικό, θυμάρι, ή ό,τι άλλο θέλετε.