Κάθε κρασί δίνει ξεχωριστή γεύση στο φαγητό. Το κρασί έχει κάποια λεπτά αρώματα και γεύσεις που με την μαγειρική περνάνε στο φαγητό σας.
Επιστήμονες αποκαλύπτουν τα μυστικά για να μαγειρέψετε σωστά τα μακαρόνια
H ιστορία της λαγάνας
Το παραδοσιακό έθιμο της λαγάνας παίζει πρωταγωνιστεί στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Ας γνωρίσουμε αναλυτικότερα την ιστορία της, που χάνεται στους αιώνες.
Πετιμέζι: Αρχαίο γλυκαντικό για σύγχρονους ουρανίσκους
Πετιμέζι είναι ο παχύρρευστος, συμπυκνωμένος χυμός, με ωραία γλυκιά και ελαφρώς ξινή γεύση, που παίρνουμε μετά από το βράσιμο του μούστου των σταφυλιών, χωρίς προηγούμενη ζύμωση.
4 περιπτώσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ποτέ ελαιόλαδο
Η σημασία του ελαιόλαδου στη μεσογειακή διατροφή, μεγάλη. Περιέχει καλά λιπαρά, λιποδιαλυτές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Τα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχει το καθιστούν τροφή που μπορεί να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Μαγειρέψτε με μπύρα
Η μπύρα δε χρησιμεύει μόνο ως συνοδευτικό ποτό στο γεύμα μας. Μάθετε δοκιμασμένες χρήσεις της στη μαγειρική και δώστε άρωμα και έξτρα γεύση στα φαγητά σας!
7 συνηθισμένα λάθη στην παρασκευή σαλάτας
Σίγουρα οι σαλάτες αποτελούν ένα εύκολο, υγιεινό και πλήρες γεύμα που μπορείτε να απολαύσετε ακόμα και στη δουλειά, αλλά ακόμα και σε μία σαλάτα πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Αυτά είναι τα 7 πιο συνηθισμένα λάθη που μπορεί να κάνεις όταν φτιάχνεις σαλάτα.
Παγίδες που κρύβονται στις ετικέτες τροφίμων
Οι ετικέτες των τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά δεν λένε ψέματα. Απλά δεν λένε όλη την αλήθεια!
Κέτσαπ. Γλυκόξινος πειρασμός!
Το κέτσαπ ή η κέτσαπ είναι πυκνή σάλτσα με βάση τη ντομάτα, με γλυκόξινη και πικάντικη γεύση. Είναι η αγαπημένη σάλτσα μικρών και μεγάλων, αυτή που μας κάνει να γλύφουμε ακόμα και τα δάχτυλά μας.
Μάθετε να τρώτε τις μπάμιες και να τις μαγειρεύετε σωστά
Ο μοναδικός λόγος που ορισμένοι αντιπαθούν τις μπάμιες σαν φαγητό είναι η ιδιαίτερη σιελώδης υφή που αποκτούν μετά το μαγείρεμα. Μάθετε πώς να τις μαγειρεύετε σωστά και επωφεληθείτε από αυτό το λαδερό φαγητό της μεσογειακής διατροφής, που κάνει θαύματα στον οργανισμό.