Χριστούγεννα χωρίς το συμπαθές πτηνό δεν νοούνται. Αναρωτήθηκες, όμως, ποτέ από πού “κρατάει η σκούφια” της γαλοπούλας που πρωταγωνιστεί στο γιορτινό σου τραπέζι;
Πώς να διαλέξετε τα πιο φρέσκα όστρακα της αγοράς και πώς να τα μαγειρέψετε
Ένα από τα πιο παραδοσιακά εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας χρειάζεται έμπειρο μάτι στη διαλογή και σωστό μαγείρεμα.
Super εξοπλισμός καφέ – Με τι σύνεργα θα φτιάχνετε τον καλύτερο καφέ στην πόλη
Αρκεί μόνο η μυρωδιά του για να σας γεμίσει εφορία και να γεμίσει τη μέρα σας από το πρωί. Δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν καφετέρια ή bar ανάλογα με την ποιότητα του καφέ που φτιάχνει. Τι θα λέγατε αν ο καλύτερος εξοπλισμός καφέ ή bar ήταν στο σπίτι σας;
Προϊόντα χωρίς γλουτένη – Ξεκινήστε την ιδανική δίαιτα για επίπεδη κοιλιά
Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη εκτός από πολλά διατροφικά οφέλη στα άτομα με δυσανεξία, προσφέρουν και πολλά οφέλη σε άτομα που χρειάζεται να χάσουν βάρος.
Παγίδες που κρύβονται στις ετικέτες τροφίμων
Οι ετικέτες των τροφίμων που κυκλοφορούν στην αγορά δεν λένε ψέματα. Απλά δεν λένε όλη την αλήθεια!
Χριστουγεννιάτικη ασφάλεια τροφίμων. Συμβουλές από τον ΕΦΕΤ
Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι κάτι ιδιαίτερο. Μπορεί άλλες χρονιές να είναι πλούσιο και άλλες όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να είναι ασφαλές. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων κάθε χρόνο μας υπενθυμίζει πώς να συμπεριφερθούμε σαν καταναλωτές για να διασφαλίσουμε την υγεία μας.
Τα «έξυπνα» εργαλεία
Αποκτήστε τα πιο λειτουργικά, χρήσιμα, αλλά και trendy εργαλεία για την κουζίνα σας, είτε είστε νέα νοικοκυρά είτε ήδη έχετε «γράψει πολλά χιλιόμετρα» στον χώρο!
Μανιτάρια. Πώς θα καταλήξουν στο πιάτο μας
Από την εποχή των Φαραώ μέχρι σήμερα τα μανιτάρια αποτελούν εκλεκτό έδεσμα για όλους τους λαούς της γης. Στις μέρες μας καλλιεργούνται σ’ ολόκληρο τον κόσμο πάνω από 2.500 ποικιλίες μανιταριών, με 4-5 πιο γνωστές και εμπορικά διαδεδομένες. Παράλληλα, τα άγρια μανιτάρια συγκινούν ακόμα συλλέκτες και γευσιγνώστες. Ωστόσο υπάρχει πάντα ο κίνδυνος δηλητηριάσεως από άγρια ή κακοσυντηρημένα μανιτάρια ή ακόμα και ο θάνατος από δηλητηριώδη μανιτάρια. Γι’ αυτό θα πρέπει να ξέρουμε κάποια πράγματα γι’ αυτά πριν τα βάλουμε στο πιάτο μας.
Το ελληνικό ροδάκινο πρώτο στην παγκόσμια αγορά και η εξαφάνιση του γιαρμά
Το ροδάκινο είναι καλοκαιρινό, δροσερό, χυμώδες και ανεπανάληπτο. Ήταν το φρούτο που τα τελευταία χρόνια είχε απασχολήσει τη πολιτική σκηνή γιατί ήταν πλεονασματικό και εκτός αυτού ποτέ μέχρι τώρα δεν υπήρχε επιδότηση. Απασχολούσε άλλοτε για τη τιμή του, πότε για τους συνεταιρισμούς, αλλά και γενικότερα για τη προοπτική του ως εθνικό προϊόν. Το συμπύρηνο ροδάκινο κατέχει την πρώτη θέση στην παγκόσμια αγορά.
Πώς να αγοράζετε και να καταναλώνετε ψάρια
Τα ψάρια νικούν στα σημεία τις άλλες τροφές γιατί ωφελούν τον οργανισμό με πολλαπλό τρόπο. Επειδή όμως η σάρκα τους αλλοιώνεται γρήγορα και μολύνεται εύκολα από τις τοξικές ουσίες των αποβλήτων που καταλήγουν στη θάλασσα, είναι σημαντικό να ξέρουμε αφενός να ξεχωρίζουμε το «καλό» ψάρι και αφετέρου να το μαγειρεύουμε με τον πλέον υγιεινό τρόπο.