Ακούμε για διάφορες σούπες, όπως κολοκυθόσουπα με μήλα, φέτα & πάστα ελιάς, λαχανόσουπα, μινεστρόνε, σούπα με μανιτάρια και ντομάτες…Ο Escoffier έχει γράψει ότι οι ικανότητες ενός μάγειρα κρίνονται από τις σούπες και τις σάλτσες του. Η σούπα ως πρώτο πιάτο, είναι αυτή που δημιουργεί την πρώτη εντύπωση για τις ικανότητες του μάγειρα.
Σούπα: Τα ψάρια είναι για τους μούτσους και το ζουμί για τους καπεταναίους (Α μέρος)
Στην επαγγελματική μαγειρική η σούπα είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση, καθώς μια μέτρια σούπα ως πρώτο πιάτο μπορεί να καταστρέψει εντελώς ένα άψογο μενού που ακολουθεί.
Ο μίνι πόλεμος και η διαδήλωση για τον μπακλαβά
Με πανό στους δρόμους της Πόλης που θα γράφουν ότι «Ο μπακλαβάς είναι τουρκικός. Δεν θα αφήσουμε τους Ελληνοκύπριους να περάσουν στον κόσμο ότι είναι δικός τους», σκοπεύουν να ξεχυθούν οι Τούρκοι παραγωγοί μπακλαβά. Η πορεία προγραμματίστηκε ενάντια στην αναγνώριση τού παραδοσιακού γλυκού από την ΕΕ ως Κυπριακό. Στην Τουρκία έχει σημάνει ξεσηκωμός αυτήν την εβδομάδα, οι ζαχαροπλάστες ετοιμάζουν συλλαλητήριο στην Κωνσταντινούπολη και το Τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού ετοιμάζει διαβήματα προς την ΕΕ.
Πρωινό στο κρεβάτι για τη Γιορτή της Μητέρας
Ένας παραδοσιακός αλλά πάντα υπέροχος τρόπος να ευχαριστήσετε την μαμά σας την ημέρα της Γιορτής της Μητέρας είναι να της προσφέρετε πρωινό στο κρεβάτι. Είναι κάτι που μπορούν εύκολα να ετοιμάσουν τα παιδιά, κάτι που θα κάνει τη μαμά σας να αισθανθεί πόσο πολύ την αγαπάτε και πόσο την εκτιμάτε.
Τα Πάντα για το βράσιμο
Το βράσιμο είναι από τους πιο παλιούς τρόπους μαγειρικής αφού, πολύ πριν εφευρεθούν τα σκευή, ο άνθρωπος έβραζε λαχανικά και κρέας ρίχνοντας πυρακτωμένες πέτρες σε κοιλότητες βράχων -ή γης ντυμένης με δέρματα- γεμάτες νερό απ΄ ότι μας πληροφορούν οι παλαιοντολόγοι.
Πώς λιώνουμε σοκολάτα
Η σοκολάτα είναι μια από τις βασικές πρώτες ύλες στην ζαχαροπλαστική, και ίσως η δυσκολότερη στη χρήση. Το λιώσιμο της σοκολάτας απαιτεί αρκετή δεξιοτεχνία και υπομονή ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Χρήσιμες συμβουλές για νόστιμες γαλοπούλες
Χριστούγεννα χωρίς γαλοπούλα δεν γίνεται. Όπως πάντα θα πέσει σε σας το βάρος να τηρήσετε το έθιμο, στο στάδιο της ετοιμασίας τουλάχιστο. Για το δεύτερο στάδιο, αυτό της κατανάλωσης, δεν συζητάμε. Εκεί θα βρεθούν πολλοί….εθελοντές. Δείτε λοιπόν μερικές οδηγίες που θα σας βοηθήσουν να μαγειρέψετε σωστά και ευκολότερα την χριστουγεννιάτική σας γαλοπούλα.
Αλάτι, το άλας της ζωής!
Το αλάτι είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία της καθημερινής μας ζωής και οι γνωστές του χρήσεις ξεπερνούν τις 14000!!! Πολλές από αυτές αφορούν τις χημικές ιδιότητες των συστατικών του αλατιού (χλώριο και νάτριο) και αφορούν τη διατροφή ανθρώπων και ζώων όπως και πολλά άλλα καθημερινά θέματα.
Πώς να καθαρίσετε και να προετοιμάσετε πουλερικά
Αν δεν πρόκειται να μαγειρέψετε τα πουλερικά την ώρα που τα φέρνετε σπίτι από το κατάστημα, βάλτε τα αμέσως στην κατάψυξη μέχρι να τα χρειαστείτε.