Με πανό στους δρόμους της Πόλης που θα γράφουν ότι «Ο μπακλαβάς είναι τουρκικός. Δεν θα αφήσουμε τους Ελληνοκύπριους να περάσουν στον κόσμο ότι είναι δικός τους», σκοπεύουν να ξεχυθούν οι Τούρκοι παραγωγοί μπακλαβά. Η πορεία προγραμματίστηκε ενάντια στην αναγνώριση τού παραδοσιακού γλυκού από την ΕΕ ως Κυπριακό. Στην Τουρκία έχει σημάνει ξεσηκωμός αυτήν την εβδομάδα, οι ζαχαροπλάστες ετοιμάζουν συλλαλητήριο στην Κωνσταντινούπολη και το Τουρκικό υπουργείο Πολιτισμού ετοιμάζει διαβήματα προς την ΕΕ.
Πρωινό στο κρεβάτι για τη Γιορτή της Μητέρας
Ένας παραδοσιακός αλλά πάντα υπέροχος τρόπος να ευχαριστήσετε την μαμά σας την ημέρα της Γιορτής της Μητέρας είναι να της προσφέρετε πρωινό στο κρεβάτι. Είναι κάτι που μπορούν εύκολα να ετοιμάσουν τα παιδιά, κάτι που θα κάνει τη μαμά σας να αισθανθεί πόσο πολύ την αγαπάτε και πόσο την εκτιμάτε.
Φτιάξτε το δικό σας ξίδι με βότανα
Το ξίδι από βότανα χρησιμοποιείται στις σαλάτες, στις μαρινάτες και στις σάλτσες. Εκτός από την μαγειρική του χρήση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν καλλυντικό. Ένα μπουκάλι ξίδι εμπλουτισμένο με βότανα είναι ένα υπέροχο δώρο, ιδιαίτερα όταν περιέχεται σε ένα όμορφο διακοσμητικό μπουκάλι. Ας δούμε πώς μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας αρωματικό ξίδι.
Οι λιχουδιές της Σαρακοστής
Η μεγάλη Σαρακοστή που ξεκινάει από την Καθαρά Δευτέρα και τελειώνει το πρωί της Κυριακής του Πάσχα δεν είναι μόνο μια περίοδος νηστείας αλλά και μια εξαιρετική ευκαιρία αποτοξίνωσης από τις γαστρονομικές καταχρήσεις. Με την προϋπόθεση πως δεν αντιμετωπίζουμε τα νηστίσιμα εδέσματα σαν αθερμιδικά και θα τα καταναλώσουμε με μέτρο ώστε αφενός να μην παχύνουμε και αφετέρου να μην κινδυνεύσουμε από γαστρεντερικές διαταραχές.
Τα Πάντα για το βράσιμο
Το βράσιμο είναι από τους πιο παλιούς τρόπους μαγειρικής αφού, πολύ πριν εφευρεθούν τα σκευή, ο άνθρωπος έβραζε λαχανικά και κρέας ρίχνοντας πυρακτωμένες πέτρες σε κοιλότητες βράχων -ή γης ντυμένης με δέρματα- γεμάτες νερό απ΄ ότι μας πληροφορούν οι παλαιοντολόγοι.
Σχεδιάζοντας το χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Για να είμαστε σίγουροι ότι όλα θα πάνε καλά με τις χριστουγεννιάτικες ετοιμασίες και να μην έχουμε εκπλήξεις, χρειάζεται ακρίβεια, στρατιωτική πειθαρχεία και κυρίως προγραμματισμός – αν επιθυμεί και η μαγείρισσα να το απολαύσει.
Πώς λιώνουμε σοκολάτα
Η σοκολάτα είναι μια από τις βασικές πρώτες ύλες στην ζαχαροπλαστική, και ίσως η δυσκολότερη στη χρήση. Το λιώσιμο της σοκολάτας απαιτεί αρκετή δεξιοτεχνία και υπομονή ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Λαχανικά – Πιο εύπεπτα όταν μαγειρεύονται
Με το μαγείρεμα των λαχανικών χάνονται ορισμένες θρεπτικές ουσίες; Μήπως θα πρέπει να τα τρώμε ωμά; Ποιες ακριβώς θρεπτικές ουσίες χάνονται; Αν πιούμε το νερό όπου μέσα βράσαμε τα λαχανικά μας, λαμβάνουμε επιπλέον βιταμίνες;
Πόσο θρεπτικά και πόσο ασφαλή είναι τα κατεψυγμένα προϊόντα;
Τις τελευταίες δεκαετίες η κατανάλωση κατεψυγμένων προϊόντων έχει αυξηθεί εντυπωσιακά. Τα κατεψυγμένα προϊόντα προσφέρουν όλα όσα ζητάει σήμερα ο καταναλωτής: Ξεκούραστο, απολαυστικό, δεδομένο φαγητό, χωρίς δαπανηρή προετοιμασία και μια στην κυριολεξία εγγυημένη επιτυχία. Τι ξέρετε όμως γι’ αυτά τα προϊόντα;
Το μενού του φοιτητή
Είναι γνωστό σε όλους πως οι φοιτητές που ζουν μακριά από τους γονείς τους δεν τρέφονται σωστά επειδή δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να μαγειρέψουν και επειδή προτιμούν να ξοδεύουν τα χρήματά τους στη διασκέδαση. Αλλά δεν χρειάζεται να φορέσετε το σκούφο του σεφ ή να ξοδέψετε όλο το χαρτζιλίκι στο σούπερ μάρκετ για να μην πεινάσετε. Βάλτε απλώς ένα πρόγραμμα και φερθείτε έξυπνα!