Σπάνια θα βρεθεί κάποιος που δε θα του αρέσουν οι τηγανητές πατάτες. Όμως, υπάρχουν πολλοί που τις αποφεύγουν, καθώς σκέφτονται τις θερμίδες που θα λάβουν.
Πώς να μαγειρεύετε τα αυγά για να διατηρούν τη διατροφική αξία τους
Τα αυγά είναι μια φθηνή, αλλά εξαιρετικά θρεπτική τροφή, καθώς περιέχουν σχετικά λίγες θερμίδες, αλλά είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, υγιεινά λίπη και θρεπτικά ιχνοστοιχεία. Γι’ αυτό πρέπει να επιλέγετε το σωστό τρόπο μαγειρέματος ώστε να μην επηρεάσετε την πλούσια διατροφική αξία τους.
Καλύτερες διατροφικές συνήθειες έχουν οι έφηβοι που μαγειρεύουν
Τα άτομα που είχαν επαρκείς ικανότητες μαγειρικής σε ηλικία 18-23 ετών, σε ηλικία 30-35 ετών ήταν πιθανότερο να φτιάχνουν γεύματα με περισσότερα λαχανικά.
Συμβουλές για καλοκαιρινό barbeque
Μια εικόνα που θυμίζει καλοκαίρι είναι το ψήσιμο στα κάρβουνα, παρέα με τους φίλους και την οικογένεια, απολαμβάνοντας ψητές λιχουδιές. Υπάρχουν πολλά είδη φαγητού που ενδείκνυνται για ψήσιμο στη σχάρα, και μαζί με συνοδευτικά, επιδόρπια και ποτά, συνθέτουν ένα ολοκληρωμένο νοστιμότατο γεύμα.
Προϊόντα χωρίς γλουτένη – Ξεκινήστε την ιδανική δίαιτα για επίπεδη κοιλιά
Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη εκτός από πολλά διατροφικά οφέλη στα άτομα με δυσανεξία, προσφέρουν και πολλά οφέλη σε άτομα που χρειάζεται να χάσουν βάρος.
Πετιμέζι: Αρχαίο γλυκαντικό για σύγχρονους ουρανίσκους
Πετιμέζι είναι ο παχύρρευστος, συμπυκνωμένος χυμός, με ωραία γλυκιά και ελαφρώς ξινή γεύση, που παίρνουμε μετά από το βράσιμο του μούστου των σταφυλιών, χωρίς προηγούμενη ζύμωση.
4 περιπτώσεις που δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις ποτέ ελαιόλαδο
Η σημασία του ελαιόλαδου στη μεσογειακή διατροφή, μεγάλη. Περιέχει καλά λιπαρά, λιποδιαλυτές βιταμίνες και αντιοξειδωτικά συστατικά. Τα μονοακόρεστα λιπαρά που περιέχει το καθιστούν τροφή που μπορεί να συμβάλλει στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος.
Κέτσαπ. Γλυκόξινος πειρασμός!
Το κέτσαπ ή η κέτσαπ είναι πυκνή σάλτσα με βάση τη ντομάτα, με γλυκόξινη και πικάντικη γεύση. Είναι η αγαπημένη σάλτσα μικρών και μεγάλων, αυτή που μας κάνει να γλύφουμε ακόμα και τα δάχτυλά μας.
Μάθετε να τρώτε τις μπάμιες και να τις μαγειρεύετε σωστά
Ο μοναδικός λόγος που ορισμένοι αντιπαθούν τις μπάμιες σαν φαγητό είναι η ιδιαίτερη σιελώδης υφή που αποκτούν μετά το μαγείρεμα. Μάθετε πώς να τις μαγειρεύετε σωστά και επωφεληθείτε από αυτό το λαδερό φαγητό της μεσογειακής διατροφής, που κάνει θαύματα στον οργανισμό.
Μουστάρδα. Προσθέτει γεύση και ενδιαφέρον
Η μουστάρδα είναι καρύκευμα είτε σε μορφή σκόνης είτε σε μορφή πάστας. Παράγεται από σπόρους σιναπιού, σε συνδυασμό με νερό, ξίδι και άλλα συστατικά, και συνοδεύει, βελτιώνει, αρωματίζει και συμπληρώνει το κυρίως φαγητό. Είναι από τα πιο διαδεδομένα καρυκεύματα σε όλο τον κόσμο για πολλούς αιώνες.