Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι κάτι ιδιαίτερο. Μπορεί άλλες χρονιές να είναι πλούσιο και άλλες όχι. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να είναι ασφαλές. Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων κάθε χρόνο μας υπενθυμίζει πώς να συμπεριφερθούμε σαν καταναλωτές για να διασφαλίσουμε την υγεία μας.
Η εφεύρεση του μαγειρέματος μεγάλωσε τον εγκέφαλό μας και επιτάχυνε την εξέλιξή μας
Μια ακόμη επιστημονική έρευνα, αυτή τη φορά από Βραζιλιάνους ερευνητές, υποστηρίζει ότι η ανακάλυψη της τεχνικής του μαγειρέματος των τροφών έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη συνεχή διόγκωση του ανθρώπινου εγκεφάλου και κατά συνέπεια, στην ανάπτυξη των πιο εξελιγμένων νοητικών ικανοτήτων και του ανθρώπινου πολιτισμού.
Πώς να φτιάξετε το δικό σας τουρσί
Αν έχετε το δικό σας λαχανόκηπο ή συγγενείς στο χωριό, η ακόμα και δικό σας μανάβικο, κάποια στιγμή θα βρεθείτε με άφθονα λαχανικά να σας περισσεύουν. Σ’ αυτή την περίπτωση η κατάψυξη θα μας βοηθήσει να τα συντηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, ένας άλλος πολύ εύκολος και γευστικός τρόπος να τα συντηρήσουμε για όλο το χρόνο είναι να τα κάνουμε τουρσί.
Πώς να ετοιμάσετε το καλοκαίρι φαγητό με ασφάλεια σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
Το καλοκαίρι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών τα τρόφιμα αλλοιώνονται με πολύ γρήγορες ταχύτητες. Με ζέστη και λίγη υγρασία τα βακτήρια «κάνουν πάρτυ». Για το λόγο αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τη συντήρησή των τροφίμων ώστε να αποφύγουμε προβλήματα με την υγεία μας. Μέσα στο σπίτι μας αυτό είναι πιο εύκολο γιατί η κουζίνα είναι ένας χώρος διαμορφωμένος για την σωστή παρασκευή του φαγητού μας. Όταν όμως αποφασίζουμε να απολαύσουμε το φαγητό μας έξω, τώρα που ο καιρός ευνοεί, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξουμε.
Πώς να διορθώσετε βασικά μαγειρικά λάθη. Ζυμαρικά
Όλοι όσοι καταπιάνονται με την μαγειρική, ανεξάρτητα από την εμπειρία τους κάνουν συχνά μαγειρικά λάθη. Ας εντοπίσουμε κάποια από αυτά και ας δούμε πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε. Ζυμαρικά. Ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά. Είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό αυτών που τρώνε ζυμαρικά τουλάχιστο μια φορά την εβδομάδα. Είναι επίσης μεγάλο το ποσοστό αυτών που δεν τα μαγειρεύουν σωστά!
Πώς να διορθώσετε βασικά μαγειρικά λάθη. Το τηγάνι
Όλοι όσοι καταπιάνονται με την μαγειρική, ανεξάρτητα από την εμπειρία τους, κάνουν συχνά μαγειρικά λάθη. Ας εντοπίσουμε κάποια από αυτά και ας δούμε πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε. Το τηγάνι. Βασικό εργαλείο μαγειρικής με πολλές μορφές και χρήσεις. Ενίοτε χρησιμεύει και ως όπλο καταστολής για ανεπρόκοπους συζύγους. Ωστόσο υπάρχουν κάποια μυστικά του, που πρέπει να γνωρίζετε για να αποφύγετε τα μαγειρικά λάθη…
Πώς να διορθώσετε βασικά μαγειρικά λάθη. Μαχαίρια και κοψίματα
Όλοι όσοι καταπιάνονται με την μαγειρική, ανεξάρτητα από την εμπειρία τους, κάνουν συχνά μαγειρικά λάθη. Ας εντοπίσουμε κάποια από αυτά και ας δούμε πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε. Μαχαίρια και κοψίματα. Η σωστή χρήση των μαχαιριών. Ένα μαχαίρι μπορεί να είναι ο καλύτερος βοηθός σας στο μαγείρεμα, ωστόσο μπορεί να σας τραυματίσει αν χρησιμοποιηθεί με λάθος τρόπο…
Βασικοί κανόνες ασφάλειας τροφίμων στο σπίτι
Είναι γεγονός ότι τα ακατάλληλα τρόφιμα ευθύνονται για μεγάλο αριθμό από τροφικές ασθένειες. Πρέπει λοιπόν να είμαστε προσεκτικοί στην αγορά τροφίμων και πρώτων υλών μαγειρικής. Δεν αρκεί όμως αυτό. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ασφάλειας τροφίμων είναι η συντήρηση. Γιατί ασφαλή τρόφιμα είναι τα καλοσυντηρημένα τρόφιμα.
Τα «έξυπνα» εργαλεία
Αποκτήστε τα πιο λειτουργικά, χρήσιμα, αλλά και trendy εργαλεία για την κουζίνα σας, είτε είστε νέα νοικοκυρά είτε ήδη έχετε «γράψει πολλά χιλιόμετρα» στον χώρο!
H διατροφική αξία του αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο σε σχήμα ωοειδές που προέρχεται από την κεντρική Αμερική και το Μεξικό. Καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και χρησιμοποιείται όχι μόνο για κατανάλωση αλλά και για καταπολέμηση προβλημάτων υγείας και δερματοπαθειών.