Πώς να διορθώσετε βασικά μαγειρικά λάθη. Ζυμαρικά

Πώς να διορθώσετε βασικά μαγειρικά λάθη. Ζυμαρικά

Όλοι όσοι καταπιάνονται με την μαγειρική, ανεξάρτητα από την εμπειρία τους κάνουν συχνά μαγειρικά λάθη. Ας εντοπίσουμε κάποια από αυτά και ας δούμε πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε. Ζυμαρικά. Ένα από τα πιο δημοφιλή φαγητά. Είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό αυτών που τρώνε ζυμαρικά τουλάχιστο μια φορά την εβδομάδα. Είναι επίσης μεγάλο το ποσοστό αυτών που δεν τα μαγειρεύουν σωστά!

Περισσότερα...

Πώς να διορθώσετε βασικά μαγειρικά λάθη. Το τηγάνι

Πώς να διορθώσετε βασικά μαγειρικά λάθη. Το τηγάνι

Όλοι όσοι καταπιάνονται με την μαγειρική, ανεξάρτητα από την εμπειρία τους, κάνουν συχνά μαγειρικά λάθη. Ας εντοπίσουμε κάποια από αυτά και ας δούμε πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε. Το τηγάνι. Βασικό εργαλείο μαγειρικής με πολλές μορφές και χρήσεις. Ενίοτε χρησιμεύει και ως όπλο καταστολής για ανεπρόκοπους συζύγους. Ωστόσο υπάρχουν κάποια μυστικά του, που πρέπει να γνωρίζετε για να αποφύγετε τα μαγειρικά λάθη…

Περισσότερα...

Πώς να διορθώσετε βασικά μαγειρικά λάθη. Μαχαίρια και κοψίματα

Πώς να διορθώσετε βασικά μαγειρικά λάθη. Μαχαίρια και κοψίματα

Όλοι όσοι καταπιάνονται με την μαγειρική, ανεξάρτητα από την εμπειρία τους, κάνουν συχνά μαγειρικά λάθη. Ας εντοπίσουμε κάποια από αυτά και ας δούμε πώς μπορούμε να τα αποφύγουμε. Μαχαίρια και κοψίματα. Η σωστή χρήση των μαχαιριών.  Ένα μαχαίρι μπορεί να είναι ο καλύτερος βοηθός σας στο μαγείρεμα, ωστόσο μπορεί να σας τραυματίσει αν χρησιμοποιηθεί με λάθος τρόπο…

Περισσότερα...

Μικρά μυστικά για νόστιμα λαχανικά στη σχάρα

Μικρά μυστικά για νόστιμα λαχανικά στη σχάρα

Τα λαχανικά προσθέτουν ένα υπέροχο, εντυπωσιακό στοιχείο σε κάθε πιάτο, είναι θρεπτικά και προσφέρουν μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία σε κάθε γεύμα. Δεν υπάρχει διαφορά αν ψηθούν στο μπάρμπεκιου. Ωστόσο, το ψήσιμο των λαχανικών στη σχάρα μπορεί να αποδειχθεί μια μοναδική και συχνά δύσκολη εμπειρία. Δείτε πώς μπορείτε να ψήσετε τέλεια τα λαχανικά σας, κάθε φορά που έχετε ανάλογη διάθεση.

Περισσότερα...

Κόψτε κρεμμύδια με το σωστό τρόπο

Κόψτε κρεμμύδια με το σωστό τρόπο

Μία από τις πιο βασικές δουλειές στην κουζίνα, που επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά, και πάμπολλες φορές, είναι το κόψιμο ενός κρεμμυδιού. Υπάρχουν τόσες πολλές συνταγές που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε κρεμμύδια ψιλοκομμένα, σε φέτες ή σε κυβάκια. Σκεφτείτε πόσες φορές κάθε εβδομάδα κόβουμε κρεμμύδια και θα καταλάβετε γιατί είναι τόσο σημαντικό να μάθουμε πώς να το κάνουμε εύκολα και ακίνδυνα.

Περισσότερα...

Πώς να φτιάξετε σπιτικό ψωμί

Πώς να φτιάξετε σπιτικό ψωμί

Το σπιτικό ψωμί είναι μια πρόκληση, ακόμη και για τους πιο πεπειραμένους μάγειρες. Δεν μοιάζει ούτε με το μαγείρεμα στην κατσαρόλα ούτε με το ψήσιμο μιας μπριζόλας στη σχάρα. Είναι μια περίπλοκη τεχνική και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πάει κάτι στραβά. Παρακάτω θα βρείτε μια βασική συνταγή για σπιτικό ψωμί, με 5 βασικά συστατικά. Με οδηγίες βήμα προς βήμα που θα διαλευκάνουν τις περισσότερες απορίες σχετικά με τα μυστήρια παρασκευής τού ψωμιού από τα δικά σας χέρια.

Περισσότερα...

Φάε λάδι κι έλα βράδυ!

Φάε λάδι κι έλα βράδυ!

Από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας, θεραπευτές και μάγισσες σ’ όλα τα μήκη και πλάτη της γης, αγωνίζονταν να παρασκευάσουν ερωτικά φίλτρα, λιγότερο ή περισσότερο περίεργα, που θα υπόσχονταν εξαιρετικές επιδόσεις. Στη σύνθεσή τους, συναντάμε τροφικά είδη και μπαχαρικά με διεγερτικές ιδιότητες.

Περισσότερα...

Εύκολα και γρήγορα με το φούρνο μικροκυμάτων

Εύκολα και γρήγορα με το φούρνο μικροκυμάτων

Αρκούν δύο λεπτά για να ζεστάνετε το φαγητό ή να αποψύξετε κατεψυγμένα τρόφιμα. Μπορείτε όμως να κάνετε ακόμα περισσότερα πράγματα στο φούρνο μικροκυμάτων.

Περισσότερα...

Φτιάξτε χυμούς από φρέσκα φρούτα

Φτιάξτε χυμούς από φρέσκα φρούτα

Οι φυσικοί χυμοί φρούτων είναι ένα απαραίτητο διατροφικό συμπλήρωμα και αξίζει όχι απλώς να τους πίνετε συχνά αλλά και να τους ετοιμάζετε συχνά. Με ένα στίφτη, ένα μπλέντερ και φρέσκα φρούτα, μπορείτε να κάνετε δροσερά γευστικά αριστουργήματα. Φυσικά θα πρέπει να προσέξετε μερικές οδηγίες όπως αυτές που δίνουμε εδώ.

Περισσότερα...

Δεν γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσουν τ’ αυγά

Δεν γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσουν αυγά

«Το αυγό έκανε την κότα ή η κότα το αυγό;», η φράση που έγινε αφορμή για μακραίωνες φιλοσοφικές συζητήσεις. Το αυγό ενώνει τις κότες, άρα το αυγό είναι η αγάπη, μια κι αυτό κάνει κι η αγάπη, δηλαδή ενώνει. Όλοι οι αμπελοφιλόσοφοι ασχολούνται με τη πιθανότητα το κοτοπουλάκι να μη γεννηθεί και να γίνει ομελέτα.

Περισσότερα...