Η κινόα έχει κατακτήσει τον κόσμο της διατροφής με την πλούσια θρεπτική της αξία και την ευελιξία της σε διάφορες συνταγές. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες κινόα που καλλιεργούνται σε πολλά χρώματα. Ωστόσο οι τρεις που καλλιεργούνται και καταναλώνονται πιο συχνά είναι η κόκκινη, η λευκή και η μαύρη ποικιλία.
Παγωτό vs Σορμπέ: Ποια είναι η διαφορά
Πόσες φορές έχετε αντιμετωπίσει το δίλημμα «Παγωτό ή Σορμπέ;» Εμείς πάντως πολλές! Είναι που και τα δύο έχουν ιδιαίτερη γεύση, μάς δροσίζουν και δε μπορούμε να τους αντισταθούμε. Ποιες όμως είναι οι διαφ0ρές τους;
Μετάβαση από 40ήμερη νηστεία σε κρεατοφαγία!
Ο άνθρωπος καταναλώνει περισσότερη τροφή απ’ όση χρειάζεται για να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες του. Κατά την περίοδο της νηστείας οι άνθρωποι ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις πραγματικές ανάγκες, αυτές που ο οργανισμός μας χρειάζεται για να συντηρήσει υγιές το σώμα μας.
Νηστίσιμες σαλάτες: δώστε γεύση και χρώμα στη Σαρακοστή!
Μια πολύ καλή λύση για την περίοδο της Νηστείας, αποτελούν οι ευφάνταστες σαλάτες με συνδυασμούς τροφίμων που γεμίζουν τον οργανισμό με ενέργεια και ποικιλία θρεπτικών συστατικών.
10 Διατροφικά tips για ένα υγιεινό καλοκαίρι
Τα σαββατοκύριακα του καλοκαιριού στην παραλία, τα μπάρμπεκιου στην πίσω αυλή καθώς και υπαίθρια δείπνα είναι επιτέλους εδώ. Αυτές οι συναθροίσεις όμως συχνά μας φορτώνουν με υψηλής θερμιδικής αξίας ζυμαρικά, τσιπς, παγωτά και κοκτέιλ.
Πίτσα και υγιεινή διατροφή; Κι όμως μπορούν να ταιριάξουν!
Προσπαθείτε να τρώτε υγιεινά και να ακολουθείτε ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής; Πιστεύετε ότι η πίτσα είναι μια απαγορευμένη απόλαυση; Σκεφτείτε ξανά!
Γαρίφαλο: Γιατί πρέπει να το συμπεριλάβετε στη μαγειρική σας
Ένα μπαχαρικό από τους πρωταγωνιστές τόσο στη μαγειρική όσο και στη ζαχαροπλαστική. με πολλά οφέλη για την υγεία που πρέπει να το συμπεριλάβετε στη διατροφή σας.
Κολοκύθα: Αξίζει να τη βάλετε στο πιάτο σας
Βρίσκεται στην εποχή της και αποτελεί μια ιδιαίτερη προσθήκη στη διατροφή μας, καθώς είναι ένα λαχανικό που οι περισσότεροι καταναλώνουν ελάχιστα ή καθόλου. Κυκλοφορεί στην αγορά σε πολλές ποικιλίες και είδη, μαγειρεύεται με διάφορους τρόπους και σας καλεί να ανακαλύψετε τόσο τη γεύση της, όσο και τα οφέλη της.
Σύκα: Διατροφική αξία και πώς να επιλέξετε τα καλύτερα
Τα σύκα είναι ο καρπός ενός δέντρου που ανήκει στην οικογένεια των μουριών. Έχουν μια μοναδική, γλυκιά γεύση, μαλακή υφή και είναι γεμάτα με ελαφρώς τραγανά, βρώσιμα σπόρια.
Βρώσιμα λουλούδια: 5 άνθη που μπορούν να μπουν στο πιάτο σας
Αν και είναι από παλιά γνωστό ότι τα λουλούδια τρώγονται, μόλις πριν από μερικά χρόνια, έγιναν μαγειρική μόδα στα γκουρμέ εστιατόρια. Πλέον, όμως, στην εποχή του Instagram και των ριάλιτι μαγειρικής η τάση είναι ανοιχτή για όλους και οι διατροφολόγοι, μας παροτρύνουν να προσθέτουμε στα πιάτα μας βρώσιμα λουλούδια.