Ακόμα και αν δεν τρελαίνεστε για τα φρούτα, ποιος μπορεί να αντισταθεί στην ποικιλία χρωμάτων, υφών και αρωμάτων που προσφέρει μια φρουτοσαλάτα; Αν έχετε φρούτα παρατημένα σε ένα μπολ ή στο ψυγείο σας, αφιερώστε 5 λεπτά για να τα μεταμορφώσετε σε μία φρουτοσαλάτα. Είναι μαγικό! Η οικογένειά σας και οι επισκέπτες θα βρουν τα φρούτα ακαταμάχητα και θα τα εξαφανίσουν μπροστά στα μάτια σας.
Γιαούρτι, η βελούδινη αξία
Αφεθείτε στη δροσιά του γιαουρτιού. Σκέτο, καλυμμένο με μέλι κι άλλοτε με ζουμερά φρούτα. Απαλό και βελούδινο. Ένα πολύτιμο αγαθό με υψηλή θρεπτική αξία και αξεπέραστη γεύση. Ελαφρύ και υγιεινό, δροσερό και απολαυστικό, χορταίνει χωρίς να παχαίνει.
Όχι δάκρυα για το κρεμμύδι
Ίσως χρειάστηκε να κλάψετε πολλές φορές εξ αιτίας του. Ωστόσο δεν παύει να σας χαρίζει απλόχερα τις πολλές αρετές του. Πολύτιμο λαχανικό, χαρίζει υγεία, ομορφιά και… συγκίνηση.
Τα μυστικά της ελαφριάς κουζίνας
Μπορούμε να τρώμε απ’ όλα και ταυτόχρονα να τρώμε ελαφρά; Ναι, υπάρχει απόλαυση στο φαγητό χωρίς ενοχές. Αρκεί να ακολουθήσουμε μερικούς απλούς κανόνες. Ναι στη γεύση, όχι στα λιπαρά. Δείτε εδώ μερικά έξυπνα τεχνάσματα μαγειρικής για τη σύγχρονη γυναίκα.
10 συστάσεις για το πασχαλινό τραπέζι
Κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα είναι η ιδανική περίοδος για να δούμε φίλους και συγγενείς, να απολαύσουμε την οικογενειακή γαλήνη και φυσικά να φάμε τα ιδιαίτερα Πασχαλινά εδέσματα. Ωστόσο θέλει προσοχή ώστε οι διακοπές μας να μην συνοδευτούν με αύξηση του βάρους και τελικά με μια επιβαρυμένη υγεία.
Κρέμα, η παγκόσμια αγάπη
Μια από τις κλασσικότερες κρέμες είναι η κρέμα με άρωμα βανίλιας. Λένε χιουμοριστικά ότι για τον άνθρωπο η κρέμα είναι από τις πρώτες τροφές και η τελευταία. Στα μωρά συνήθως δίνεται πρώτα κρέμα ρυζάλευρου και ακολουθούν τα φρούτα, τα λαχανικά και το κρέας. H κρέμα βασικά είναι ένα πάντρεμα αυγών και ζεστού υγρού, συνήθως γάλακτος ή κρέμας γάλακτος, όπου με ανακάτεμα και ζέσταμα ενσωματώνονται τα υλικά. Πλούσια και θρεπτική, γλυκιά κι αλμυρή, τη βρίσκουμε στις μέρες μας και σε light εκδοχή. Σε όλες τις κουζίνες του πλανήτη υπάρχει μια κρέμα στην τοπική κουλτούρα!
Κουνουπίδι. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Αν και στην τελευταία δεκαετία, τα μπρόκολα έχουν αναγνωριστεί από τους επιστήμονες ως το λαχανικό με τις πλέον ιαματικές ιδιότητες, το κουνουπίδι, θεωρείται ως το λαχανικό με τις πανίσχυρες διατροφικές ουσίες που βοηθούν στην πρόληψη και καταπολέμηση πολλών ασθενειών. Πλούσιο σε βιταμίνη C, το κουνουπίδι είναι ουσιαστικά το λουλούδι του ομώνυμου φυτού, που θεωρείται ότι βοηθάει στην πρόληψη του καρκίνου.
Η επιβράβευση του σπαραγγιού
Σήμερα στη χώρα μας, ιδιαίτερα στο νομό Πέλλας, έχει αναπτυχθεί μια από τις πιο δυναμικές καλλιέργειες σπαραγγιού στην Ευρώπη. Το 95% της ελληνικής παραγωγής εξάγεται στο εξωτερικό και η ποιότητα του είναι εξαιρετική. Τα τελευταία χρόνια η μεγάλη παραγωγή σπαραγγιού είχε αποτέλεσμα την ενίσχυση του εισοδήματος των καλλιεργητών, αλλά και της Εθνικής Οικονομίας, καθώς το προϊόν αποφέρει συνάλλαγμα.
Οι λιχουδιές της Σαρακοστής
Η μεγάλη Σαρακοστή που ξεκινάει από την Καθαρά Δευτέρα και τελειώνει το πρωί της Κυριακής του Πάσχα δεν είναι μόνο μια περίοδος νηστείας αλλά και μια εξαιρετική ευκαιρία αποτοξίνωσης από τις γαστρονομικές καταχρήσεις. Με την προϋπόθεση πως δεν αντιμετωπίζουμε τα νηστίσιμα εδέσματα σαν αθερμιδικά και θα τα καταναλώσουμε με μέτρο ώστε αφενός να μην παχύνουμε και αφετέρου να μην κινδυνεύσουμε από γαστρεντερικές διαταραχές.
Λαχανικά – Πιο εύπεπτα όταν μαγειρεύονται
Με το μαγείρεμα των λαχανικών χάνονται ορισμένες θρεπτικές ουσίες; Μήπως θα πρέπει να τα τρώμε ωμά; Ποιες ακριβώς θρεπτικές ουσίες χάνονται; Αν πιούμε το νερό όπου μέσα βράσαμε τα λαχανικά μας, λαμβάνουμε επιπλέον βιταμίνες;