Όταν ξεκινάει να πέφτει η θερμοκρασία, μια από αυτές τις τροφές που ταιριάζουν απόλυτα σε χειμερινό σκηνικό είναι και οι καρποί της καστανιάς, τα κάστανα. Η εικόνα κάποιου «ξεχασμένου» καστανά ανασύρει μνήμες και μυρωδιές από τα παιδικά χρόνια και από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Μαγειρικά έλαια. Ποιο να προτιμήσουμε στην κουζίνα μας
Είναι γνωστό ότι το ελαιόλαδο είναι η καλύτερη επιλογή ελαίου όταν προστίθεται ωμό στις σαλάτες, όμως ποια λιπαρή ύλη είναι καλύτερη για χρήση στη μαγειρική; Ποιους παράγοντες πρέπει να λάβουμε υπ’ όψη;
Δέκα μικρά μυστικά υγιεινής μαγειρικής
Συχνά ακούμε από ειδικούς και μη, το πόσο σημαντική είναι η σωστή διατροφή, για να παραμένουμε υγιείς και σε καλή φόρμα. Εκτός όμως από το τι επιλέγουμε να τρώμε, μεγάλη σημασία έχει το πώς ψωνίζουμε, διατηρούμε και τελικά μαγειρεύουμε τα φαγητά μας.
Παγωτό: Ένας ακαταμάχητος πειρασμός!
Είναι το πιο γλυκό και ταυτόχρονα το πιο δροσιστικό επιδόρπιο του καλοκαιριού και όχι μόνο. Το βρίσκουμε σε διάφορες απίθανες γεύσεις, σερβίρεται με χίλιους δυο τρόπους και σε άπειρους συνδυασμούς με πολλά τρόφιμα και ποτά. Με την προσωρινή αίσθηση δροσιάς που προσφέρει είναι ακαταμάχητος πειρασμός στις γευστικές αναζητήσεις μικρών και μεγάλων.
Το ιδανικό πρωινό. Εσείς το γνωρίζετε;
Το ότι το πρωινό, και μάλιστα πλούσιο, είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας είναι γνωστό. Ωστόσο, το ιδανικό πρωινό είναι μία μικρογραφία της διατροφικής πυραμίδας.
Κεφίρ: θεωρείται το μυστικό της μακροζωίας
Ποιο είναι το μυστικό των λαών του Καυκάσου για το οποίο λεγόταν ότι είχε μαγικές ιδιότητες πάνω στην ανθρώπινη υγεία και μακροζωία; Είναι ένα φυσικό προβιωτικό οξυγαλακτικής ζύμωσης το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το γιαούρτι καθώς περιέχει ζωντανούς ενεργούς οργανισμούς κανονικής χλωρίδας που βοηθάνε τη πεπτική οδό και ενισχύουν τη πέψη.
H διατροφική αξία του αβοκάντο
Το αβοκάντο είναι ένα φρούτο σε σχήμα ωοειδές που προέρχεται από την κεντρική Αμερική και το Μεξικό. Καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια και χρησιμοποιείται όχι μόνο για κατανάλωση αλλά και για καταπολέμηση προβλημάτων υγείας και δερματοπαθειών.
Γιορτινή συνταγή: Χριστουγεννιάτικα κουλούρια
Χρησιμοποιώντας τις γλυκαντικές ουσίες με σύνεση, και όσο το δυνατό περισσότερα φυσικά συστατικά, μπορείτε ακολουθώντας αυτήν την νόστιμη συνταγή, να ετοιμάσετε χριστουγεννιάτικα κουλουράκια και να τα απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.
Μετατρέψτε την σαλάτα σε κυρίως γεύμα
H σαλάτα συνηθίζεται να αποτελεί συνοδευτικό πιάτο του κυρίως γεύματος, ωστόσο με κάποιες διατροφικές τροποποιήσεις θα μπορούσε να αποτελεί ένα ιδανικό κυρίως γεύμα. Ιδιαίτερα το βραδινό γεύμα το οποίο θα πρέπει να είναι ελαφρύτερο και χαμηλότερο σε θερμίδες από το μεσημεριανό, θα μπορούσε να είναι μια «σύνθετη» σαλάτα.
Καρπούζι. Το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού
Το καλοκαίρι είναι η εποχή που τα φρούτα αφθονούν και μας χαρίζουν την δροσιά και τους χυμού τους. Χωρίς αμφιβολία όμως το απόλυτο φρούτο του καλοκαιριού είναι το καρπούζι. Το καρπούζι δεν είναι μόνο πολύ δροσερό, αλλά αντίθετα με ότι ίσως νομίζετε είναι και πολύ θρεπτικό και υγιεινό. Ας το γνωρίσουμε καλύτερα.